Ponedjeljak , svibanj 25. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Mate Knezović – kandidat za gradonačelnika Zagreba predstavio program

Mate Knezović – kandidat za gradonačelnika Zagreba predstavio program

Sinoć je u prostorijama Kraljevske akademije Mate Knezović, kandidat za gradonačelnika grada Zagreba, predstavio svoj program. Podijelio ga je u dva poglavlja. Prvo se odnosi na simboličnu razinu a sastoji se od tri snažna poteza i to:

 1. Svetac umjesto zločinca. Trg maršala Tita preimenovat će se u Trg blaženog Alojzija Stepinca;
 2. Grad Zagreb više neće podržavati rodnu ideologiju, pa se tako više u Zagrebu neće vijoriti zastave duginih boja.
 3. Izgradit će se groblje za namjerno abortirau djecu u zagrebačkim bolnicama. Grad više ne smije mirno gledati kako ostaci djece završavaju u kanalizaciji, farmaceutskoj, kozmetičkoj ili prehrambenoj industriji. Kada se roditelji i društvo pokaju zbog zločinačnog čina abortusa imat će prostor na kojem će moći iskazati svoje kajanje.

Drugi dio programa odnosi se na upravljanje gradom i njegov razvoj. Stoga je i naglašena parola budućeg gradonačelnika GRADONAČELNIK KOJI ĆE RADITI KAO ČOVJEK, A NE KAO KONJ.

 1. Gradska uprava i upravljanje gradom. Gradonačelnik će jednom tjedno, od 14 do 18 sati primati građane. Gradska uprava odgovara građanima te mora biti uljuđena, profesionalna i učinkovita. Za to će se uložiti dodatni napori i sredstva ka stvaranju takve uprave.
 2. Infrastruktura Grada Zagreba je samo jednim dijelom dobra. Uočava se ozbiljan zaostatak u prometu, kvaliteti cesta, gubitku vode te njezinoj previsokoj cjeni. Radit će se oni objekti koji su nužni za svestran razvoj grada.
 3. Obitelj kao središte te posebno uloga žene. Dostignuti standardi, kao što je doplatak za djecu i status majke odgajateljice, prava se neće ukidati, nego proširiti. Za svako novorođeno dijete (bez obzira bilo prvo ili deseto) grad će izdvojiti iznos od najmanje 10 000 kuna. Ovo je jedna od pronatalitetnih mjera. Druga pronatalitetna mjera mjera odnosila bi se na zaposlenike u gradskoj upravi i drugim tvrtkama u vlasništvu grada. Putem kolektivnog ugovora osigurao bi jedan dan mjesečno svakoj zaposlenoj ženi. Tako bismo svaki mjesec imali dan za majke, djevojke, bake, kako bi se posvetile sebi, obitelji, djeci, druženju i koji bi služio i kao stimulans za prokreaciju. Želimo imati sretne i zadovoljne žene.
 4. Gospodarstvo (obrtništvo, poljodjelstvo, mala, srednje i velika trgovačka društva i socijalno poduzetništvo). Poticat će stare obrte. Ponovno će obrtništvo vratiti u centar Grada (izrada cipela, kišobrana, šešira, kože, predmeta široke uporabe, trgovina…). Zagreb treba zdravo socijalno poduzetništvo koje će se poticati kroz programe Grada i vezati se na europske socijalne fondove
 5. Javna poduzeća u vlasništvu grada, a posebno Zagrebački holding treba vertikalno upravljanje. Smisao javnih poduzeće nije dobit, nego dobrobit građana. Imamo preskupu vodu, zagušene ulice, nemamo dovoljno javnih garaža, a sve to je smisao Holdinga. Brza komunikacija između svih dijelova grada bit će prioritet.
 6. Ekologija i otpad kao gospodarski potencijal, odnosno sirovina. U ovom području može se zaposliti tisuće ljudu, pod uvjetom da angažiramo najbolje stručnjake. Uspostavit ćemo reciklažne pogone u različitim kvartovima grada u kojima ćemo zaposliti mnoge ljude. Mafiju ćemo maknuti od otpada.
 7. Kultura i šport moraju biti dostupni od najranije dobi, pa do kraja života. Gradit ćemo bazene u svakoj gradskoj četvrti, kao i obnoviti športske terene i dvorane. Navedeni projekti neće biti megalomanski, nego takvi koji će biti blizu građanima jer je u pitanju naše intelektualno i fizičko zdravlje.
 8. Zagrebu ćemo vratiti izvorno zagrebačku kulturu. Djeci ćemo približiti naše muzeje, kazališta, glazbene dvorane. Otvorit ćemo glazbene škole i poboljšati uvjete za rad postojećim glazbenim školama. Glazbu, ples, umjetnost i druge kulturne sadržaje približit ćemo djeci u školama.
 9. Prekinut ćemo sadašnji odnos grada i Holdinga prema ovrhama kao projektu bogatih protiv siromašnih, projekt moćnih protiv slabih i projekt onih koji posjeduju znanja protiv onih koji ih ne posjeduju.

Obiteljska stranka

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Rudi Tomić: Krađa/otimačina hrvatske književne i kulturne baštine

Kada se institucija oglasi priopćenje o krađi/otimačini hrvatske baštine to ima veliku težinu, jer uz …