Subota , kolovoz 15. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Svijet / May nakon novog napada obećala suzbiti svaki terorizam

May nakon novog napada obećala suzbiti svaki terorizam

Britanska premijerka Theresa May, koja je u ponedjeljak posjetila poprište napada na muslimane, obećala je prije toga suzbiti terorizam u svim njegovim oblicima nakon novog terorističkog napada u Londonu, ovaj puta na muslimanske vjernike blizu džamije u Finsbury Parku.

“Taj napad nas podsjeća da terorizam, ekstremizam i mržnja poprimaju razne oblike kao i na našu odlučnost da ih suzbijemo bez obzira tko je za njih odgovoran”, rekla je May novinarima ispred svog ureda nakon hitnog sastanka vlade.

Napad koji je policija nazvala terorističkim izveden je u noći između nedjelje i ponedjeljka blizu džamije u Finsbury Parku, u sjevernom dijelu Londona. Jedan 48-godišnjak se kombijem zaletio u vjernike koji su izlazili iz džamije.

Jedan muškarac je proglašen mrtvim na mjestu napada, ali policija tvrdi da je prerano reći je li njegova smrt povezana s događajima.

Deset osoba je ozlijeđeno u tom napadu, svi pripadnici muslimanske zajednice, kaže policija. Osam ranjenih je prebačeno u tri bolnice, dvije osobe su lakše ozlijeđene i primile su pomoć na licu mjesta.

Vozača kombija su zaustavili svjedoci do dolaska policije. On je uhićen i odveden u bolnicu na psihijatrijsko ispitivanje. Nekoliko muslimanskih organizacija je upozorilo da se radi o islamofobnom napadu koji je namjerno izveden na vjernika koji su izlazili iz džamije.

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan, musliman, upozorio je na strašan teroristički napad koji je namjerno bio usmjeren na nedužne Londončane koji su dolazili s molitve na završetku ramazana.

Izvor: Hina/mš

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

SAD i službeno istupio iz Svjetske zdravstvene organizacije

Sjedinjene Države službeno su obavijestile glavnog tajnika UN-a da se povlače iz članstva Svjetske zdravstvene …