Četvrtak , kolovoz 16. 2018.
Naslovnica / Istaknuto / Merkel po drugi put u 2 tjedna stiže u Rusiju

Merkel po drugi put u 2 tjedna stiže u Rusiju

Njemačka kancelarka Angela Merkel sutra će stići u ruski Soči gdje će se sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. No, ovo je već drugi put da Merkel dolazi u Soči u svega dva tjedna što bi moglo sugerirati pozitivan razvoj odnosa između Rusije i Njemačke u trenutku kada dolazi do narušavanja odnosa između Europske unije i SAD-a.

Podsjetimo, Merkel je posjetila Soči početkom ovog mjeseca i to je bio njezin prvi posjet Rusiji još od 2014. godine. Tjedan dana kasnije američki predsjednik Donald Trump objavio je kako se SAD povlači iz nuklearnog sporazuma s Iranom na veliko protivljenje Europe.

Ovakva situacija mogla bi ići na ruku zatopljenju odnosa između Rusije i Europe nakon dugo vremena. Zanimljivo je kako je upravo Trump razlog tomu, odnosno njegovi potezi, a ako uskoro uvede i tarife europskim zemljama, pa i moguće sankcije zbog trgovanja s Iranom, za očekivati je sve pozitivnije odnose između Europe i Rusije kao i Europe i Kine.

advance.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

ZBOGOM NACIONALNOJ SIGURNOSTI! Hrvatska je umorna od političke i akademske prosječnosti

Početkom kolovoza svake godine, političari nas svojim natjecateljskim slavljeničkim izjavama nanovo podsjete na nevažnost sudionika …