Utorak , rujan 29. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Migranti ne smiju blizu Italije! Luke za njih zatvorene do daljnjega

Migranti ne smiju blizu Italije! Luke za njih zatvorene do daljnjega

Talijanski ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini, šef desničarske Lige, ponovio je u četvrtak da talijanske luke ostaju zatvorene za brodove nevladinih organizacija koje spašavaju migrante, od kojih se jedan približava Siciliji.

“Predstoji nova provokacija, nakon više dana u malteškim vodama, nizozemski brod Sea Watch 3 sa 47 migranata plovi prema Italiji”, napisao je Salvini na Twitteru.

“Ponavljam da se naša politika ne mijenja i neće se promijeniti u budućnosti. Nitko se neće iskrcati u Italiji. Mi smo spremni poslati lijekove, namirnice i sve potrebno tim migrantima, ali talijanske luke jesu i ostaju zatvorene”, jamčio je Matteo Salvini.

Istu poruku ima i njegov kolega u vladi Luigi Di Maio, zamjenik premijera i šef Pokreta 5 zvijezda (M5S) koji je poručio brodu da se uputi u Francusku.

“Brod Sea Watch koji plovi prema Siciliji dobit će u slučaju potrebe sanitarnu i medicinsku podršku talijanske vlade”, naveo je Di Maio na Facebooku.

“Nakon toga pozivam ih da usmjere pramac prema Marseilleu i da iskrcaju te osobe na francuskom kopnu umjesto da nepotrebno danima čekaju u talijanskim teritorijalnim vodama”, dodao je Di Maio.

Brod Sea Watch koji plovi pod nizozemskom zastavom, pripada njemačkoj NGO Sea Watch, spasio je prije 6 dana 47 migranata u moru kod Libije i od tada traži sigurnu luku u koju bi ih iskrcao, ali Malta i Italija odbijaju mu uplovljavanje.

U četvrtak se očekuje oluja i brod se uputio prema Siciliji gdje traži zaklon od nevremena.

Autor:Hina
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

HSP: Bh veleposlanstva su izborna tijela SDA

“U ovom poslu i procesu registracije direktno koordinira ministrica Vanjskih poslova BiH Bisera Turković koja …