Srijeda , travanj 24. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / MIGRANTI VLADAJU GRADOM: Prosvjed poduzetnika u Velikoj Kladuši

MIGRANTI VLADAJU GRADOM: Prosvjed poduzetnika u Velikoj Kladuši

U podne je održan prosvjed u Velikoj Kladuši. Na njemu se okupilo nekoliko stotina građana, među njima i vlasnici ugostiteljskih objekata i gospodarstvenici, koji su zatražili da se otvori granični prijelaz Maljevac s Hrvatskom.

Prosvjeduju zbog velikih gubitaka koje trpe zbog toga što je granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac zatvoren već šesti dan. Radionice, restorani i trgovine rade, kažu, s padom prometa od 50-80%. Izvoznici ne mogu poštivati rokove jer su gužve na granicama.

“Podsjećam vas da je Maljevac, jedan od najprometnijih graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini, zatvoren već šesti dan. Pitam sve vas – ima li zemlje u svijetu u kojoj bi takvo što bilo moguće šest sati, a kamoli dana?”, izjavio je predstavnik poduzetnika Ibrahim Đedović, koji upozorava da su blokirani, prenosi HTV.

Prosvjednici traže izmiještanje migranata s prostora u neposrednoj blizini granice na kojem su trenutno. Od mjerodavnih traže da “im hitno i bez odlaganja osiguraju osnovna ljudska prava – prije svega pravo na slobodu kretanja ljudi i robe, pravo na rad”.

Medije pozivaju da snime ulice Kladuše nakon 20 sati kako bi,kažu, “svijet vidio da su se stanovnici povukli, a migranti vladaju gradom”.

Autor: Dnevno.ba
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Ni Franjo Kuharić nema svoju ulicu ili trg u Gradu Zagrebu. Zašto?

Tko sve nema trg ili ulicu u Gradu Zagrebu? Međutim, neki, poput zagrebačkog nadbiskupa i …