Subota , rujan 26. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Milanka Opačić napušta SDP!

Milanka Opačić napušta SDP!

Bivša potpredsjednica Vlade, ministrica socijalne politike i mladih i dugogodišnja saborska zastupnica SDP-a Milanka Opačić izlazi iz SDP-a. Svoje razloge objasnila je na izvanrednoj konferenciji za novinare.

“U ovih 28 godina dala sam svu svoju energiju i znanje. Stranka je dva puta bila odgovorna za državu i za građane. Kada smo bili u oporbi bili smo odgovorna oporba, stožerna oporbena stranka, danas smo nažalost marginalna oporbena stranka. Privjesak svim manjim strankama”, prenosi N1.

“Osnovni razlog mog odlaska je zadnji četverosatni sastanak u stranci na kojem je bilo jasno da niti jedna niti druga strana nemaju snage da izvuku stranku iz krize. Moj ostanak u SDP-u značio bi sudjelovanje u rastakanju stranke, a ja u tome više ne želim sudjelovati. Sada već svojoj bivšoj stranci želim da se što prije oporavi, da nađu nove ljude, novu viziju. Zalagat ću se i glasat ću za svaki prijedlog koji je dobar za građane i Republiku Hrvatsku, neovisno od koga dolazio. Na to me obvezuje biračko tijelo koje je za men glasalo. Moja obveza je da zadržim socijaldemokratski identitet”, izjavila je Opačić na konferenciji za medije.

Vijest je buknula rano ujutro kada je Opačić vijest potvrdila.

“Nije mi više problem samo opcija predsjednika stranke Davora Bernardića, već i ova koja je protiv njega, jer nisu složni i ne vidim da imaju ideju kako riješiti probleme u stranci. Stalno se nešto oteže i odgađa, čime se prolongira agonija stranke”, izjavila je Opačić za tportal.

Prema njoj, kap koja je prelila čašu bio je način kako stranački kolege ogovaraju jedni druge i prepričavaju razgovore u četiri oka.

“Kad sam vidjela kako se kolege odnose i kako pričaju jedni o drugima, zaključila sam da to više nije društvo u kojem želim biti”, zaključila je Opačić, piše tportal.

Podsjećamo, Opačić je snažno kritizirala Davora Bernardića u prošlosti i bila je smatrana dijelom Milanovićevog kadra.

dnevno.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Lažu i podmeću bez odgovornosti

Kako se u nas lako i bez dokaza, ali i bez ikakve odgovornosti optužuju ljudi, …