Četvrtak , listopad 29. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Kolumne / Mile Prpa: Ćirilica na džambo plakatima

Mile Prpa: Ćirilica na džambo plakatima

Pišući jednu knjigu u istu sam uvrstio jednog čovjeka koji je prije nekoliko godina umro, a bio je topnik na gričkoj kuli koji je godinama svaki dan u 12 sati ispaljivao grički top. Uključio sam ga u jednu priču za djecu gdje mi se jako dobro uklopio, spomenuo sam ga punim imenom i prezimenom u vrlo pozitivnom pismu.

Međutim, tu sam bio oprezan, pa sam poslao priču njegovom sinu i pitao ga za dozvolu da u priči bude imenom i prezimenom uključen taj topnik, to jest njegov otac, on mi je poslao pismenu potvrdu da je time počašćen i da s radošću pristaje.

Postavljam pitanje gospodinu Pupovcu da li je i on zatražio od kandidata suglasnost za stavljanje tri imena predsjedničkih kandidata na te plakate  ili nije. Očito nije i time je stvorena situacija ili podloga za actio nata, tj. uvjeti za podizanje tužbe za nadoknadu štete, i to prioritetno  od kandidata koji neće biti izabrani za Predsjednika RH jer se nalaze na tom, u hrvatskom narodu vrlo omraženom pismu.

Ta ćirilica je usmjerena , najvjerojatnije prema kandidatu ljevice, da mu se poveća šansa za pobjedu, a ostalim kandidatima  da im se šansa umanji jer glasači, a bit će ih mnogo koji neće htjeti glasati za njih jer se njihova imena nalaze na tim ćiriličkim plakatima.

Nadalje, nitko sa strane ne smije intervenirati u demokratske izbore, jer to ne bi dozvolila niti jedna država na svijetu. To je veliki pravni prekršaj koji bi trebao biti sankcioniran po Kaznenom zakonu, jer zadire u slobodu izbora i izbornih kandidata, dakle usmjeren je u napad na Ustav RH.

Kandidati čija se imena nalaze na tim džambo plakatima, zacijelo zbog toga nisu sretni, osim možda jednog, kojem to zasigurno ne smeta jer mu koristi u izborima.

(Budućnost naroda treba se temeljiti na njegovoj tradiciji (ćirilica nije hrvatska tradicija), koja se samo vremenom osuvremenjuje.) (sCodex moralis Croaticum)

Mile Prpa

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: ONI NE HTJEDOŠE DOĆI…

Kada se povede riječ o odjeći, o odijevanju, o garderobi onda nekima zaigra srce od …