Nedjelja , siječanj 24. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / MILORAD DODIK: Napravit ćemo reviziju svih diploma iz Travnika i Širokog Brijega!

MILORAD DODIK: Napravit ćemo reviziju svih diploma iz Travnika i Širokog Brijega!

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da bi s opozicijom trebalo razgovarati o politici očuvanja “izvornog” Daytonskog sporazuma te vraćanja nadležnosti “koje su otete RS-u” djelovanjem visokih predstavnika u BiH.

“Bilo bi odlično, kada bi s opozicijom imali taj zajednički pristup. ‘Dayton’ je urušen djelovanjem međunarodne zajednice koja je imala namjere devastiranja tog sporazuma s ciljem stvaranja unitarne BiH, ali je to onemogućeno našim aktivnostima “ – tvrdi Dodik ističući da se BiH mora vratiti u ustavne okvire te odbaciti strani intervencionizam u BiH.

“Ako to može da funkcionira, može da funkcionira i BiH. Ako je Bosna stvar međunarodnog intervencionizma, mislim da će se valjati u blatu još nekoliko godina“ – ustvrdio je Dodik.

On je u izjavi novinarima, nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a, rekao da je opoziciji danas na sastanku rečeno kako vlast ne vidi nijedan problem u radu Narodne skupštine, koja funkcionira u skladu s Poslovnikom.

“Oni koji su tim nezadovoljni, mogu da potenciraju određene stvari“ – istakao je Dodik navodeći da su opozicioneri ranije onemogućavali njen rad, javlja Fena.

Kada su u pitanju zahtjevi opozicije, naveo je da će se razmatrati predložena pitanja koja će omogućiti rad parlamenta, a odbacio je njihove primjedbe na funkcioniranje RTRS-a.

Predsjedništvo SNSD-a je razmatralo i prednacrte proračuna i ekonomskih reformi, te stanje u nekoliko društvenih oblasti, uz usvojenih 30 zaključaka, a Dodik je rekao da u idućoj godini neće biti povećanja plaća, ali da će ostati na dostignutoj razini.

Nezadovoljni su stanjem u visokom obrazovanju te, kako je naveo, “traže preispitivanje svih diploma iz Širokog Brijega i Travnika te sličnih mjesta, koje su stečene na netransparentan i sumnjiv način”.

Osobe s diplomama u RS-u, kaže, vrše veliki pritisak da budu zaposlene.

“Opće je poznato da je dovoljno dva dana otići u Široki Brijeg ili Travnik i vratiti se s fakultetskom diplomom koju želite. Sve do jedna diploma s tih adresa i još nekih bit će preispitane“ – ustvrdio je.

Traže i veću odgovornost menadžmenta u javnim poduzećima.

Autor: Dnevno.ba
glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

U BiH zabilježena temperatura od -18°C

Na Bjelašnici je izmjereno -18°C, što je i najniža temperatura ovog ponedjeljka u BiH, dok …