Ponedjeljak , svibanj 27. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / MINISTARSTVO IZBJEGLICA BiH: Podržimo homoseksualce!

MINISTARSTVO IZBJEGLICA BiH: Podržimo homoseksualce!

Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH organizira Drugu regionalnu konferenciju “Provedba Istanbulske konvencije Vijeća Europe – izazovi i naredni koraci” čije je održavanje zakazano za 30.11.2018. godine u hotelu “Novotel” u Sarajevu.

Regionalna konferencija se održava u okviru projekta „Jačanje kapaciteta institucija za rješavanje rodno zasnovanog nasilja u BiH“ koji je financijski podržan od strane USAID-a. Cilj konferencije je prezentacija dosadašnjih aktivnosti i rezultata u Projektu, razmjena iskustava i dobrih praksi, kao i identificiranje nedostajućih standarda u provođenju Istanbulske konvencije u BiH te regionalno povezivanje i uspostavljanje bliže suradnje sa svim relevantnim partnerima.

Predstavnici medija u Bosni i Hercegovini mogu da od 9:45 sati u hotelu „Novotel“ u Sarajevu uzmu izjave od uvodničara i gostiju, te da prisustvuju otvaranju Konferencije na kojoj će se prisutnima obratiti:

– Semiha Borovac, ministrica Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH,

– Mehmed Zenka, ministar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore,

– Drahoslav Stefanek, šef Ureda Vijeća Europe u Sarajevu (TBC),

– Amy Morgan, šefica sektora USAID-a Washington DC,

– David Saunders, šef Ureda UN Women u BiH,

– Samra Filipović-Hadžiabdić, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH

Također, Konferenciji će prisustvovati predstavnici i predstavnice 9 nevladinih organizacija, kojima će, ovom prilikom, biti službeno uručeni potpisani ugovori o realizaciji izabranih projekata financiranih iz sredstava projekta „Jačanje kapaciteta institucija za rješavanje rodno zasnovanog nasilja u BiH“, priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Autor: Dnevno.ba
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ruža Tomašić dobila najviše preferencijskih glasova, iza nje Mislav Kolakušić

Ruža Tomašić ponovno je na izborima za Europski parlament, kao i na onima 2014. godine, …