Nedjelja , svibanj 31. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Mladen Pavković: Bila bi sramota da bivši Predrag predstavlja i branitelje u EU parlamentu

Mladen Pavković: Bila bi sramota da bivši Predrag predstavlja i branitelje u EU parlamentu

Predrag Fred Matić pliva kao riba u vodi. Sad su ga drugovi (SDP) stavili i na listu za Europski parlament. A da bi pokupio što više glasova odlučio je odbaciti svoje ime Predrag, tako da se sada zove – Fred Matić! To je navodno učinio zato da netko ne pomisli da je Srbin. Pa, što ako i jeste, pa i njegov „kompanjon“  Pupovac  je Srbin, i „bolje živi nego ministar“.

Kad su Predraga, odnosno Freda pitali: što bi zastupao i za što bi se borio u EU parlamentu, nabrljao je svega i svačega, kako to već ide kod onih koji žele da se dopadnu što većem broj glasača. Osobito i ovom prigodom naglašava svoje iskustvo u radu s braniteljima. Bio je i (nezavisni!?) „prikriveni SDP – ov kadar“ kad je obnašao dužnost i ministra hrvatskih branitelja. Oni koji ga se sjećaju iz tog vremena imaju samo jednu želju – da ih više nigdje i nikada ne predstavlja. Zbog njega su hrvatski branitelji mjesecima protestirali ispod njegova ministarskog prozora, a i policija ih je i tukla i privodila kad su se i protiv njega pobunili na Markovu trgu. Među onima koji su stali protiv ovog političkog kameleona i politikanta bila je i časna i uvažena Nevenka Topalušić, 100 – postotni hrvatski ratni vojni invalid. Umrla je tijekom protesta protiv njega i njegova (ne)rada, tako da danas neki kažu da je on „najzaslužniji“ što se jedan trg u Zagrebu zove – Trg Nevenke Topalušić!

U vrijeme kad su protiv njega protestirali hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskoga rata svaki dan ga je čuvalo pet-šest policajaca, jer je navodno bio ugrožen (sic!) od onih koje je predstavljao!? A te koje je predstavljao i od kojih je odlično živio nazivao je najpogrdnijim imenima. Oni su ga pitali, a pitaju ga i sada: odakle mu odličje za teško ranjavanje u Domovinskome ratu, tko mu je potpisao da ima PTSP-i, a tko da „nema“, je li bio ili nije dezerter, što je s onim silnim srpskim tenkovima koje je u vrijeme rata poput kutija šibica navodno rušio po Vukovaru (tko je to vidio i kada)?, itd. i tome slično.

Bilo bi jadno i žalosno da hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji na glasačkom listiću zaokruže bivšeg Predraga, a danas Freda. Za njega će najvjerojatnije glasovati oni koji su nosili ili sanjaju crvenu petokraku, (nije ih nažalost malo), ali oni koji su s hrvatskim grbom branili i obranili hrvatsku Domovinu nadamo se da neće.

“Sve“ mu možemo oprostiti, čak i ime, ali to da je pljuvao i bljuvao po stvarateljima hrvatske države – ne i ne.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Tko je kapitalac koji će odigrati ključnu ulogu u Mostu na parlamentarnim izborima?

Groznica parlamentarnih izbora uvukla se u sve pore naših života. U trenutku kada je epidemija koronavirusa ‘utihnula’, …