Ponedjeljak , svibanj 25. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Mladen Pavković: Bolestan ministar izaziva nacionalnu mržnju

Mladen Pavković: Bolestan ministar izaziva nacionalnu mržnju

Srpski političari, za razliku od hrvatskih, „nikad ne spavaju“. Oni svako malo odmah reagiraju i na izjave pojedinih hrvatskih visokih političkih dužnosnika. Tako je primjerice jedan od „dežurnih kritičara“ i ministar obrane Aleksandar Vulin. Njemu nije promakla ni izjava predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović u kojoj je osudila „nenarodne totalitarne režime, komunistički i ustaški“, prenosi Tanjug, 25.8. 2019..

  • „Izjava Kolinde Greabar Kitarović da su komunisti i fašisti isto nemoćna je osveta sljedbenika Pavelića (ustaškog poglavnika) koju ne mogu prihvatiti da su ustaše zarobili i partizanima u Bleiburgu predali Englezi, ali i ne da su ih streljali braća poklanih jasenovačkih Srba. Porediti Crvenu armiju i Vermaht, 6. ličku i Crnu legiju, jeste kao da poredite Kolindu Grabar Kitarović i Dijanu Budisavljević, uvreda za žrtve, uvreda za zdrav razum“, poručio je Vulin te dodao da su „grešili komunisti posle rata, a posebno srpski komunisti, što sve ustaše nisu kažnjene bar istom sudbinom kao ostali zločinci u Bleiburgu. Da su tako komunisti uradili, ne bi bilo pokušaja pravdanja ustaša i ubijanja srpske dece u izbegličkim kolonama u građanskom ratu u Hrvatskoj“, zaključio je srpski ministar.

Kao prvo, ova izjava više sliči na nekog teško bolesnog čovjeka, a najmanje na nekog ministra. Bez suradnje i dozvole srpskog političkog vrha nije je mogao iznijeti. To je najveći problem.

A evo što je hrvatska predsjednica stvarno rekla u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, na što se poziva “bolesni, a bojimo se i neizlječivi  Vulin“.

Predsjednica je uz ostalo istaknula kako 23. kolovoza nije nimalo slučajno odabran kao Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima te poručila kako osuđuje nenarodne totalitarne režime, komunistički i ustaški, jednopartijsku strahovladu, te velikosrpski totalitarizam i njegovu agresiju na Hrvatsku.

E, u tom grmu leži zec. „Bolesni Vulin“ nije mogao podnijeti da predsjednica RH među ostalim osuđuje i „velikosrpski totalitarizam i njegovu agresiju na Hrvatsku“!

Taj dio Vulin je odbacio, kao da nije čuo, pa je poput  Pupovca i sličnih ponovno okrenu ploču i počeo mljeti o ustašama i partizanima.

Istaknuo je također da su komunisti  pogriješili što poslije rata (!) nisu kažnjavali ustaše smrću kao u Bleiburgu, jer tada Hrvati ne bi mogli ubijati srpsku djecu u izbjegličkim kolonama u građanskom ratu u Hrvatskoj!

Hrvati nisu ubijali srpsku djecu, niti je u Hrvatskoj bio građanski rat, a slučaj Dijane Budisavljević je izmišljena priča.

A kako bi bilo Vuline, da Hrvati izjave da su poslije hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, u kojem je Srbija bila okupator i agresor, hrvatski branitelji pobili sve Srbe koji su sudjelovali u agresije, a ne da su većini udijelili milost, tj. amnestiju?

Predsjednica RH ni u jednom svojem govoru ili izjavi nikada nije uspoređivala ratne postrojbe, poglavito ne na način kako je to učinio srpski ministar obrane.

Riječ je o tome da Srbi ne žele prihvatiti činjenicu da su bili agresori na Republiku Hrvatsku, ali i na BiH, Sloveniju i Kosovo, da su iza njihova ratovanja ostale brojne masovne grobnice i niz drugih zločina, za što nažalost nikada nisu, a izgleda i ne će, biti adekvatno kažnjeni.

I nakon ove izjave postavlja se pitanje – dokle će hrvatski politički državni vrh preko takvih jadnih i bolesnih izjava prelaziti kao spužvom preko ploče, kao „ne tiče ih se što Srbi govore, razmišljaju, rade“?

Kako razmišlja Vulin, tako razmišlja i Milorad Pupovac, koji također neprestano vidi u građanima Hrvatske crnokošuljaše, odnosno – ustaše i fašiste. Tobože se grčevito bori za „srpska pitanja“, a pravi razlog te njegove silne borbe leži u činjenici da je protiv njega već predano ne mali broj kaznenih prijava Uskoku i DORH-u, pretežno za kriminal, pa tim svojim (ne)djelima, ako ga možebitno budu gonili, (a zašto da ne?), unaprijed stvara dojam da će sve to biti jedino za to što se borio za prava srpske manjine, koja barem u Hrvatskoj ima status kakav nema nigdje na svijetu.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

“Odmah otvorite crkve”: Trump zatražio ponovno održavanje misa

‘Sada nam treba više molitve, a ne manje’, rekao jeTrump iz Bijele kuće te usmenim …