Utorak , kolovoz 4. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Mladen Pavković: Dok četnici divljaju, što čeka naša diplomacija?

Mladen Pavković: Dok četnici divljaju, što čeka naša diplomacija?

U Hrvatskoj, a poglavito u Zagrebu određena skupina ljudi, među kojima su i političari, gaze po Marku Perkoviću Thompsonu, jer ne mogu smisliti njegove domoljubne pjesme, a poglavito onu iz 1991. koja počinje „Za dom spremni“. Odmah ga proglašavaju ustašom, ali i fašistom. Ne daju mu ni da pjeva u pulskoj Areni, za razliku od srbijanskih pjevača. Zamjeraju mu što se na njegovim nastupima maše s hrvatskim zastavama. Ali, kad se Srbi, kao u utorak, 13. ožujka, u velikom broju, kao pripadnici četničkog ravnogorskog pokreta iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore okupe u Dobrunskoj Rijeci kod  Višegrada, gdje tradicionalno obilježavaju obljetnicu uhićenja ratnog zločinca generala Draže Mihailovića od pripadnika OZNE, u Hrvatskoj o tome osim na pojedinim portalima ne možete pročitati ni retka. Gdje su sada hrvatski ekstremni ljevičari, gdje su novinarske ništarije iz Novosti, gdje je Pupovac, Teršelič, Pusić, Stazić, notorni Pilsel, gdje su svi oni koji lažu da je usklik „Za dom spremni“ s HOS-ova grba isti onaj iz NDH-a?  Što se sada ne javlja Efraim Zuroff  ili što zbog tog i takvog četničkog divljaštva ne podiže svoj glas Vučić, Vulin ili Dačić? U svezi toga  ni hrvatska državna politička diplomacija ne protestira.

Na tom skupu predsjednik Ravnogorskog pokreta Republike Srpske Dušan Sladojević predao je raport jedinom živom četničkom vojvodi Slavku Aleksiću. Mediji javljaju da su se tamo okupili uniformirani četnici, da su se pjevale četničke pjesme, da se uzdizalo ubijanje i klanje četnika nad Muslimanima i Hrvatima te da se zaklinjalo da će opet biti borbe za liniju Karlobag – Ogulin -Karlovac- Virovitica.

Sladojević je također istaknuo da je Ravnogorski pokret sve masovniji i jači.

Hrvatska i o tome šuti.

Osim toga, tek smo nedavno saznali da je sredinom veljače u zagrebačkoj Mimari održana velika proslava Dana državnosti i Dana vojske Republike Srbije  i da je tom skupu bio nazočan, ovako ili onako, gotovo cijeli „državni vrh“. Čak je navodno i Ministarstvo obrane RH poslalo svojeg predstavnika da „veliča“vojsku koja je tijekom Domovinskog rata protjerivala, rušila, klala i otuđivala diljem Hrvatske! I to je prošlo bez ikakve kritike. Mirno i u tišini.

Hoće li i može na isti način ove godine  u Beogradu i Banjoj Luci  Milan Bandić i Milorad Pupovac  organizirati i platiti troškove obilježavanja Vojno redarstvene operacije Oluja 95?

Službena Hrvatska nije  protestirala ni kad je ovih dana Milorad Dodik  primio najveće priznanje Općine Srebrenica!

Sramotno, ali je tako.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Drugi dan Festivala mladih u Međugorju

Drugi dan 31. Međunarodnog susreta mladih u Međugorju mnogima je počeo u ranu zoru, već …