Ponedjeljak , siječanj 27. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Mladen Pavković: Gospodine Vrdoljak, može li hrvatska politika još niže?

Mladen Pavković: Gospodine Vrdoljak, može li hrvatska politika još niže?

Mogu li hrvatski političari još niže? Ako je suditi po Ivanu Vrdoljaku, članu minorne političke stranke HNS-a, onda je odgovor „da“. Prije četiri mjeseca podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika stranke , ali i u Hrvatskom saboru, gdje je bio zastupnik. Još se uvijek sjećamo njegovih pljuvanja i bljuvanja po HDZ-u, odnosno predsjedniku hrvatske Vlade, ali i drugima. U saborskim klupama lupetao je jedno, a nakon toga se, kao miš, u noći, sastajao s istima, i davao im bezrezervnu podršku. I onda se čudom čudimo, zašto se Hrvatima gadi politika i sve oko nje. Sad je taj čovjek ponovno izabran, kao jedini kandidat za predsjednika HNS-a, jer očito većeg i boljeg manipulatora i muljatora nemaju. Njemu, kao na žalost i većini političara, nije cilj istina, već moć, novac i izbori. Bilo bi pravo čudo da na sljedećim izborima osobno dobije nešto više glasova nego ima članova obitelji, toliko se kao političar i politikant ogadio hrvatskom narodu. Inače, pogledajte na što nam liči Hrvatski sabor. Fotelje su uglavnom prazne, jedino se na sat-dva okupljaju kad treba glasovati. Rasprave su (svaka čast iznimkama) užas i katastrofa. Kultura dijaloga je na nižem stupnju nego u osnovnoj školi. Viču jedan na drugoga, dobacuju, telefoniraju, čitaju novine ili se pak svaki čas (kao „purani“, puni sebe) šeću gore-dolje. Nu, i za takav posao iznimno su dobro plaćeni. Oni bi trebali predstavljati „narod“, a to ne čine. Dobri su kao kruh jedino pred izbore. Čim zasjednu u fotelje (svaka čast iznimkama) više ih ne možeš prepoznati, većina se na žalost brzinom munje pretvara u bahate, prepotentne i neosjetljive ljude. Misle samo na sebe i svoje najbliže. Puni su ih nadzorni i ini odbori, odnosno gdje su novci tamo su i oni. Da je ratno vrijeme i da nas oni vode, sve bi otišlo u vražju mater! Međutim, svakih četiri godine čekamo da se nešto na izborima promjeni. Vraga. Jedni odu, a još gori dođu.

Stoga nije ni čudno da „svi mrze političare“, jer nam najveći broj njih, poput ovog jadnog i žalosnog Vrdoljaka, neprestano daje razlog da politička funkcija nije ništa drugo nego najprljaviji i najkoristoljubiviji posao (svaka čast iznimkama).

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Antun Babić: 4. godišnjica smrti bojnice hrvatske vojske i dragovoljke Domovinskog rata Janje Ninić Babić

Prošle su tužne četiri godine od smrti moje voljene supruge Janje. Umrla u KBC-u Zagreb …