Ponedjeljak , srpanj 13. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Mladen Pavković: Gospodine Vrdoljak, može li hrvatska politika još niže?

Mladen Pavković: Gospodine Vrdoljak, može li hrvatska politika još niže?

Mogu li hrvatski političari još niže? Ako je suditi po Ivanu Vrdoljaku, članu minorne političke stranke HNS-a, onda je odgovor „da“. Prije četiri mjeseca podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika stranke , ali i u Hrvatskom saboru, gdje je bio zastupnik. Još se uvijek sjećamo njegovih pljuvanja i bljuvanja po HDZ-u, odnosno predsjedniku hrvatske Vlade, ali i drugima. U saborskim klupama lupetao je jedno, a nakon toga se, kao miš, u noći, sastajao s istima, i davao im bezrezervnu podršku. I onda se čudom čudimo, zašto se Hrvatima gadi politika i sve oko nje. Sad je taj čovjek ponovno izabran, kao jedini kandidat za predsjednika HNS-a, jer očito većeg i boljeg manipulatora i muljatora nemaju. Njemu, kao na žalost i većini političara, nije cilj istina, već moć, novac i izbori. Bilo bi pravo čudo da na sljedećim izborima osobno dobije nešto više glasova nego ima članova obitelji, toliko se kao političar i politikant ogadio hrvatskom narodu. Inače, pogledajte na što nam liči Hrvatski sabor. Fotelje su uglavnom prazne, jedino se na sat-dva okupljaju kad treba glasovati. Rasprave su (svaka čast iznimkama) užas i katastrofa. Kultura dijaloga je na nižem stupnju nego u osnovnoj školi. Viču jedan na drugoga, dobacuju, telefoniraju, čitaju novine ili se pak svaki čas (kao „purani“, puni sebe) šeću gore-dolje. Nu, i za takav posao iznimno su dobro plaćeni. Oni bi trebali predstavljati „narod“, a to ne čine. Dobri su kao kruh jedino pred izbore. Čim zasjednu u fotelje (svaka čast iznimkama) više ih ne možeš prepoznati, većina se na žalost brzinom munje pretvara u bahate, prepotentne i neosjetljive ljude. Misle samo na sebe i svoje najbliže. Puni su ih nadzorni i ini odbori, odnosno gdje su novci tamo su i oni. Da je ratno vrijeme i da nas oni vode, sve bi otišlo u vražju mater! Međutim, svakih četiri godine čekamo da se nešto na izborima promjeni. Vraga. Jedni odu, a još gori dođu.

Stoga nije ni čudno da „svi mrze političare“, jer nam najveći broj njih, poput ovog jadnog i žalosnog Vrdoljaka, neprestano daje razlog da politička funkcija nije ništa drugo nego najprljaviji i najkoristoljubiviji posao (svaka čast iznimkama).

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Premoćna pobjeda HDZ-a. Osvojio osam izbornih jedinica te glasove dijaspore. Restart koalicija osvojila dvije izborne jedinice

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora sa osvojenih …