Utorak , rujan 29. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Mladen Pavković: I mi hoćemo spomenik žrtvama srpske agresije, i to u – Beogradu!
Srđan Milaković

Mladen Pavković: I mi hoćemo spomenik žrtvama srpske agresije, i to u – Beogradu!

U Vukovaru, Srbi, koji su u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, naprosto razorili ovaj grad, a nevine civile pobili ili odveli u koncentracijske logore diljem Srbije, traže da se baš u Vukovaru podigne spomenik civilnim srpskim žrtvama u ratu!

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković (DSS) javno je pročitao i popis s imenima 42 „ubijenih i nestalih vukovarskih Srba u lipnju, srpnju i kolovozu 1991.“

To bi isto tako bilo da su Nijemci nakon II. svjetskog rata tražili da se recimo u Berlinu podigne spomenik nevinim njemačkim civilnim žrtvama rata ili pak da su ustaše i četnici od Josipa Broza Tita tražili da se u Beogradu ili Zagrebu podigne takav ili sličan spomenik nevinim članovima njihovih obitelji!

Milaković maše s popisom od 42 navodno ubijenih, a zaboravlja sva zla koja su činili Srbi Hrvatima ne samo za vrijeme rata u ovom gradu, već i godinama nakon okupacije.

Bolje bi bilo da je objavio popis masovnih grobnica, odnosno mjesta gdje su pokopali Hrvate, a koja se još uvijek traže. Ako Srbi ne znaju gdje su, onda vjerujte da ne zna nitko!

No, ovih smo dana uputili predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zamolbu da se usred Beograda, najbolje na Terazijama, gdje se 1991. okupilo na tisuće Srba koji su bacali cvijeće na tenkove koji su odlazili put hrvatskog grada Vukovara, s ciljem njegova uništavanja, podigne spomenik svim nevino stradalim Hrvatima u Domovinskome ratu!

Njih nažalost ima daleko više od broja s kojim se „hvali“ zamjenik vukovarskog gradonačelnika.

Milaković je očito zaboravio da se rat nije vodio u Srbiji, niti da su Hrvati privodili srpske civile iz Srbije u hrvatske logore, odnosno da u vrijeme agresije čak ni jedna granata nije pala na glavni grad ove nama susjedne (okupatorske) države!

Hoće li Srbi dozvoliti da i Hrvati u Vojvodini podignu spomenik hrvatskim civilnim žrtvama u Domovinskome ratu?

To što traže Srbi u Vukovaru nije ništa drugo nego teška provokacija, iz političke kuhinje Milorada Pupovca i Vojislava Stanimirovića!

Da kojim slučajem nakon Domovinskog rata nije obnovljen Vukovar, a poglavito tamošnja ratna bolnica, bio bi to „najljepši“ spomenik, kojem bi se „divio cijeli svijet“, stradalim srpskim vojnicima i civilima, odnosno srpskim četnicima koji u ovom gradu nisu ostavili čitavu ni jednu hrvatsku kuću!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ministar Fuchs ispunio imovinsku karticu: Samo je jedan ministar malo bogatiji od njega

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs ispunio je svoju imovinsku karticu. S trećim osobama suvlasnik je kuće …