Utorak , listopad 23. 2018.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Mladen Pavković: Ima li kraja Mesićevim lažima i podmetanjima?

Mladen Pavković: Ima li kraja Mesićevim lažima i podmetanjima?

U prvu ovogodišnju tv emisiju Nedjeljom u dva  Aleksandar Stanković doveo je svojeg starog znanca – Stjepana Mesića. Prema onome što smo vidjeli i čuli, cilj ovog gostovanja bilo je unaprijed dogovoreno „pranje ruku“ navodnog najvećeg hrvatskog izdajice. Emisija je protekla u prijateljskom „časkanju“ , a u kojoj baš ništa novoga nismo čuli, osim ponavljanja laži. Jednom riječju, kakva su bila (dogovorena) pitanja, takvi su bili i odgovori.

  • Danas se događa jedna pošast, a to je da se mijenja povijest, da se pobjednici iz Drugog svjetskog rata proglašavaju gubitnicima, a gubitnici pobjednicima. Imamo i mlade ljude koji ne shvaćaju o čemu se radi. Krivac za to je obrazovanje – rekao je među ostalim bivši žalosni predsjednik Republike Hrvatske.

Kao prvo, to nije istina. Nitko ne dovodi u pitanje pobjedu u II. svjetskom ratu, a još manje da se nešto takvoga uči u školama. Naime, „pola“ udžbenika iz povijesti i dalje je posvećeno partizanima i drugu Titu, dok se o Domovinskome ratu vrlo malo ili uopće ne uči. Taj kontraverzni politikant u „mijenjanju“ povijesti vidi ustaše, lošu politiku HDZ-a i časnog i uvaženog prvog predsjednika RH i vojskovođu dr. Franju Tuđmana, kojeg je početkom devedesetih „držao za ruku“ i zahvaljujući kojem je došao na vlast, što je bila jedna od najvećih Tuđmanovih greški. Kakav II. svjetski rat? O njemu je, poglavito u vrijeme Tita, napisano toliko da to još desetljećima ne mogu isprati sve vode Save i Dunava. Problem je unatoč toga sve ono što se događalo nakon 1945., ali o tome se nisu postavljala pitanja ni govorilo u ovoj emisiji.

Kad je bilo riječi,  je li navodni najveći hrvatski izdajica bio Udbaš, ovaj je naravno rekao da su to „besmislice“ i preko toga je čuvani Aca prešao kao spužvom preko ploče. Međutim, da je Mesić surađivao sa Udbom to navodno već i vrapci znaju, a da je uistinu tome tako ne bi mu godinama bio glavni prijatelj i suradnik Udbaš Manolić, koji se i danas isključivo  druži s takvima kakav je i sam.

Ne znamo gdje i dalje razni mesići neprestano u Hrvatskoj vide ustaše, ali da mi svako malo vidimo i gledamo bivše Udbaše i protivnike Hrvatske jasno je kao jedna plus jedan.

Mesić se žalio da nije zadovoljan gospodarskim i inim stanjem u državi, a na njezinom čelu na žalost bio je čak dva puta. Što je napravio u tom razdoblju, mislimo dobroga i pozitivnoga? Svojom politikom toliko je unazadio  hrvatsku državu da još ni tri generacije neće isprati mulj i smeće koje  je donio.

Govorio je i o hrvatskoj politici u BiH, ali i ismijavao aktualnu predsjednicu Republike Kolindu Grabar – Kitarović. Jadnik, On je zadnji čovjek koji ima pravo o tome i tako  pričati. Za američkog predsjednika je rekao da je „amater“. Smiješnog li čovjeka. Ako je Donald Trump „amater“ onda je on bio i ostao diletant, kakvog majka rađa jednom u stotinu godina.

Stoga bi i nakon ove (dogovorene) emisije jedna od poruka ovom zadrtom Jugoslavenu bila: Idi brate, pokri se po glavi i ne gluparaj više!

Higijene radi!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar: Zašto idemo na prosvjed?

Na žalost, danas, gotovo 30 godina u demokraciji, u slobodi, osjećamo potrebu javno se očitovati. …