Nedjelja , listopad 20. 2019.
Naslovnica / Istaknuto / Mladen Pavković: Je li rat završio 1996. ili dvije godine kasnije?

Mladen Pavković: Je li rat završio 1996. ili dvije godine kasnije?

Prema Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, Domovinski rat je počeo 5.kolovoza 1990., a završio 30. lipnja 1996.

Međutim, nigdje ne piše, a povjesničari o tome šute, gdje je počeo, a gdje završio rat?

Nu, kako je moguće da je hrvatski obrambeni Domovinski rat završio krajem lipnja 1996., kad je jedan dio Hrvatske, odnosno hrvatsko Podunavlje bilo okupirano, sve do mirne reintegracije  – 15. siječnja 1998.? Tek tada su i taj dio Hrvatske i Grad Vukovar postali dio teritorijalnog, monetarnog, carinskog, pravnog i svakog drugog kontinuiteta otad potpuno suverene i u pravom smislu cjelovite Republike Hrvatske!

Znači, rat nije mogao završiti, ako nismo slobodno mogli ići u Vukovar i druge krajeve Podunavlja, već smo i nakon 15. lipnja 1996. bili u ratu, spremajući se za napad, ako mirna reintegracija neće proći.

Ili, rat je završio, a mi smo ostali bez Grada junaka Vukovara!?Kaj god!

Ne, rat je završio onog trenutka kad je hrvatska vojna čizma stala na granicu sa Srbijom, a to je bilo 1998.

E, a sad da nam je još znati, gdje je „pukla prva puška“ 5. kolovoza 1990., pa da i taj dio hrvatske povijesti privedemo kraju?

Mladen Pavković

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Raspudić o Greti Thunberg: ‘To je neka vrsta parareligioznog zanosa, dječjeg križarskog rata 21. stoljeća!’

Pojava 16-godišnje Grete Thunberg, zagovornice borbe protiv klimatskih promjena, za govornicom UN-a izazvala je veliku …