Subota , studeni 28. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Mladen Pavković: Loše vijesti za navodnog ratnog dezertera!

Mladen Pavković: Loše vijesti za navodnog ratnog dezertera!

Prema svemu sudeći, veliki uspjesi glumca Rade Šerbedžije u Americi ni izdaleka nisu bili tako uspješni, kako nam je on pričao. Naime, nekoliko portala objavilo je da je SAD napustio jer nije mogao vraćati kredite za obiteljsku kuću u Los Angelesu. Kuću je prodao prije odlaska u Hrvatsku, ali nije podmirio dug od oko 700 tisuća dolara. Sada ga u „obećenoj“ zemlji proganjaju i za porez. Ni to navodno nije uspio platiti, a riječ je o iznimno velikom dugu.

Drugim riječima, Šerbedžijina slava u Americi nije bila ništa drugo nego – pjena od sapunice.

Nakon povratka iz Amerike mnogi su ga dočekali kao zvijezdu, a posebno Zlatko Vitez, koji u njemu još i danas vidi svog idola.

U Rijeci se Šerbedžija odmah po povratku uselio u četverosobni stan. Izmislio je i neku „akademiju“, a što je najvažnije dobio je na dar i „pola Brijuna“.

Kad se stvarala hrvatska država pobjegao je glavom bez obzira. Neki ga zbog toga nazivaju i ratnim dezerterom.

Tijekom zadnjih godina zbog svog velikog umjetničkog „uspjeha“ dobio je i više značajnih nagrada i priznanja, među ostalim i Nagradu Vladimir Nazor za životno djelo, a  ove godine na Pulskom filmskom festivalu i u Puli zajedno s sinom odnio je i neke prve, prestižne nagrade.

Hrvatski branitelji i stradalnici neprestano ga prozivaju i pitaju: gdje je bio 1991.?

Šerbedžija je primjer kako se od „ništa“ može napraviti „ništa“, odnosno kako su za uspjeh ipak najvažniji – dobri prijatelji i poznanici!

Da je ovaj daroviti glumac u Americi imao samo deset posto uspjeha kako je pričao, on se nikada ne bi vratio u „svoju“  Hrvatsku, ali kad je gotovo sve izgubio odmah je „skočio s konja na magarca“. Istina, u Hrvatskoj mu ništa ne nedostaje, a  neke velike uloge u američkim i inim filmovima – može samo sanjati.

Jednog dana možda ćemo i saznati-kako je i zašto dobio na raspolaganje dio otoka Brijuni, iako je hrvatski Domovinski rat gledao samo i isključivo putem malih ekrana.

Žalosno je i jadno što se u Hrvatskoj i takvi (od takvih) nagrađuju!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Bogataš kojeg su zavoljeli siromašni: Tko je mladi gradonačelnik Banje Luke koji je opasno ugrozio nedodirljivog Dodika

Draško Stanivuković (27) uvjerljivo je pobijedio na lokalnim izborima u Banjoj Luci i postao novi …