Petak , rujan 25. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / MLADEN PAVKOVIĆ: Modriću, posudite srca od vaterpolista!

MLADEN PAVKOVIĆ: Modriću, posudite srca od vaterpolista!

Još nije ni kraj ljeta, a već imamo dva istinska heroja. Jedni su vatrogasci, koji su i sa „starim fićekom“ spasili Split od katastrofalnog požara, a drugi hrvatski – vaterpolisti, koji su dokazali i pokazali kako se brane hrvatske boje. A kako drugačije nego baš onako kako su početkom devedesetih činili i hrvatski branitelji – srcem! Srce ovih junaka, od kojih je malo tko očekivao da će osvojiti zlato na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti (Mađarska) dovelo je Hrvatsku ponovno na stranice svjetskih  listova i časopisa, odnosno na Mount Everest!

Tako se bori za crven, bijeli, plavi!

Osim njih, sve pohvale i Hrvatskoj radioteleviziji (HRT). Naime, umjesto nekog „prastarog“ filma, kakvi su obično u subotu poslije Dnevnika, na njihovu I. programi, na repertoaru je začudo bio prikazan vaterpolo (sic!), a filmovi na drugom, trećem ili četvrtom kanalu. Imali su „nos“, što drugo.

Vjerujemo da su ovaj športski spektakl gledali, recimo, i hrvatski nogometaši, koji su najmanje deset puta skuplji od ove reprezentacije – sa srcem. Istina, oni su nam priređivali i lijepe trenutke, ali već dugo ne ovakve kakve smo gledali u bazenu u Budimpešti.

Dakle, poručujemo Modriću, Mandžukiću, Rakitiću, Perišiću  i ostalim  njihovim  kolegama da za buduće međunarodne utakmice, ako ništa drugo, „posude“ srce od vaterpolista, a mogu i od vatrogasaca, iako to jedni s drugim možebitno nema veze.

No, žalosno je i jadno što, na tribinama, na finalnoj utakmici sa Mađarima, nije bilo više naših navijača. Domaćin je sve učinio da „pobjedi“, pa čak je doveo i 90 posto svojih promatrača, koji su na kraju, što i jesu, mogli samo plakati, i članovima hrvatske vrste – stisnuti ruku te se duboko nakloniti!

Hrvatska je prvak svijeta!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Veliki odaziv roditelja koji su potpisali izjavu o odgovornosti za svoje dijete

Završena je dvodnevna akcija u HNŽ-u i ZHŽ-u (23. i 24.rujna), potpisivanja izjava o odgovornosti …