Srijeda , rujan 30. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Mladen Pavković: Najavljuju Brenin koncert kao da dolaze Beatlesi i John Lennon! Zašto?

Mladen Pavković: Najavljuju Brenin koncert kao da dolaze Beatlesi i John Lennon! Zašto?

Kontraverzna srpska pjevačica Lepa Brena zakazala je veliki koncert sredinom prosinca u zagrebačkoj Areni. Riječ je o narodnoj pjevačici, Jugoslovenki, koju pamtimo iz 1993. kad je snimljena na ratištima oko Brčkog i Bijeljine (BiH), odnosno kad je došla u odori vojske Republike Srpske obići prve crte bojišta i na taj način dati potporu agresorskim vojnicima, kojima je navodno obećala kupiti i  nove uniforme.

Također je obećala da će pomoći i srpskim ženama i djeci koji su stradali u ratu.

Ništa čudno ni neobično.

Međutim, ovaj koncert se u raznim emisijama, čak i u informativnim (!?), već mjesecima najavljuje, od HRT-a, Nove Tv, RTL-a, pa do dnevnih i tjednih listova i magazina.

U povodu njezina gostovanja u Zagrebu jedan dnevni list u nastavcima objavljuje priču o ovoj pjevačici, ali nigdje ne spominje ni slovo o njezinoj ulozi u ratu, a još manje o tome da je prije desetak godina također u Zagrebu imala koncert, ali da su ga tada pratili veliki protesti hrvatskih branitelja i stradalnika, što se navodno očekuje i prigodom ovog njezina burno najavljivanog nastupa.

Brena ili Fahreta Jahić, koja i u pjesmi kaže „Zar je važno jel se peva ili pjeva“, koja se ne odriče Jugoslavije, a samim time ni agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, jednostavno nije dobrodošla!

A to što i dalje navodno ima relativno veliki broj obožavatelja koji su spremni platiti VIP ulaznicu za njezin koncert i 1.600 kuna, samo govori o tome da još ima dosta onih kojima uistinu nije važno „jel se peva ili pjeva“.

U cijeloj toj priči oko njezina velikog (?) koncerta u Zagrebu ipak je najčudnije: odakle takvo, dosad neviđeno, medijsko zanimanje za njezin nastup, tim prije što hrvatski mediji rijetko poprate i neke hrvatske velike pjevače ili glazbene skupine uoči njihova nastupa, a Breni mjesecima rade besplatnu (?) propagandu, kao da nam dolaze Beatlesi i John Lennon!

Razlog toj velikoj i nesvakidašnjoj medijskoj potpori najvjerojatnije leži u činjenici da se marginalizira, zaboravi i stavi u „treći plan“ njezin doprinos vojsci Republike Srpske, a poglavito protesti koji su je pratili uoči njezina koncerta 2009. godine u Zagrebu, kad su branitelji tražili da barem dio prihoda uplati u humanitarne svrhe, na što se ova srbijanska pjevačica totalno oglušila.

Sramno da sramnije ne može biti.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

KREŠIMIR JAKUMETOVIĆ: Isuse, budi ti naše svjetlo i naša nada!

Isuse, molimo te za snagu koračanja kroz ovozemaljski život. Daj nam snagu onda kada dalje …