Petak , srpanj 3. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / Mladen Pavković: Neka se pjene Srbi, ali i domaće izdajice

Mladen Pavković: Neka se pjene Srbi, ali i domaće izdajice

Nakon što je hrvatski domoljub i najpopularniji hrvatski pjevač Marko Perković Thompson (ne)očekivano oslobođen na Prekršajnom sudu u Slunju u svezi optužbe da je na koncertu 5. kolovoza prošle godine upotrebom pozdrava „Za dom spremni“ u pjesmi „Bojna Čavoglave“ koju izvodi od 1991. poticao na mržnju, u Srbiji, ali i u nekim ekstremno lijevim hrvatskim krugovima, ovu su presudu dočekali na „nož“ („Vuka Draškovića“).

Ali, što je tu je i Srbi se mogu pjeniti do mile volje!

Evo, kako je ovu presudu komentirao Miodrag Linta, predsjednik  nekakvog  Saveza Srba iz  regije, a tako kako on misli, misle i mnogi drugi srbijanski provokatori.

  • „Jasno je kao dan da je ustaški pozdrav „Za dom spremni“ bio jedan od simbola hrvatskih paravojnih snaga, a kasnije i Hrvatske vojske“, istakao je u pisanoj izjavi i dodao da je Perković u pravu kada kaže da navedeni pozdrav nije korišten samo u njegovoj pjesmi „Bojna Čavoglave“ nego su ga koristi pripadnici gotovo svih hrvatskih jedinica tokom rata 1991.-1995.
  • „Navedena odluka prekršajnog suda u Slunju je još jedan dokaz da je današnja Hrvatska nastala na temeljima zloglasne NDH i da je realizirala jedan od ciljeva Ante Pavelića i ustaškog pokreta, a to je protjerivanje pola milijuna Srba i otimanje ili uništavanje srpske imovine“, zaključuje Linta.

Preko ove fašističke izjave ne može se prijeći, a još manje je ignorirati, tim prije što je  hrvatskim branitelja već dosta da se preko njihove žrtve vodi „bitka“, a u kojoj na žalost dobrim dijelom sudjeluju i oni koji 1991. nisu ni „luk jeli ni mirisali“.

Laž je naravno da je današnja Hrvatska nastala na temeljima zloglasne NDH. Istina je da je pod vodstvom balkanskog krvnika Slobodana Miloševića izvršena agresija na Republiku Hrvatsku. Laž je da je protjerano pola milijuna Srba. Istina je da su srpski četnici rušili hrvatske domove, bolnice, katoličke objekte, škole, dječje vrtiće, da su ubijali i protjerivali Hrvate, palili hrvatska sela, pa čak i raketirali Grad Zagreb.

Činjenica je da se hrvatski obrambeni Domovinski rat isključivo vodio na teritoriju Republike Hrvatske, a da ni jedna granata nije pala recimo na Beograd.

Sad će neki reći: pa, to sve znamo! Znamo, ali o tome se dovoljno ne uči u školama, o tome hrvatska veleposlanstva diljem svijeta na pravi način ne informiraju javnost, dok s druge pak strane Srbi svaku, ali baš svaku značajniju obljetnicu Hrvatske vojske proglašavaju „zločinačkim činom“, sve po onom: sto puta izgovorena laž postaje istina!

E, sad se postavlja pitanje: tko je“zakuhao“ ovu nepotrebnu aferu koja je Srbima ponovno dala krila da i dalje pljuju po svetinji hrvatskog Domovinskoga rata, odnosno tko je podnio kaznenu prijavu? Očekivalo bi se da su to uradili Srbi, ali ne, to je učinilo Državno odvjetništvo RH na poticaj jednog dijela ekstremno lijevih nazovi novinara, kojima se na svakom Thompsonovu koncertu „ukazuje“ Ante Pavelić!

Tko je uostalom od Hrvata koji su sudjelovali u Domovinskome ratu uopće razmišljao o  Paveliću i NDH? Najvažnije nam je bilo kako Thompson baš u pjesmu“Bojna Čavoglave“ uz ostalo kaže: „(…) Goni bandu preko izvora, čujte srpski dragovoljci, bando, četnici, stići će vas Božja pravda, to već svatko zna!“, odnosno pobijediti agresora!

Nu, nakon što je donesena, istina, nepravomoćna oslobađajuća presuda u svezi pozdrava „Za dom spremni“ što je sada na redu? Možda jedan od najstarijih građevinskih spomenika Grada Zagreba, crkva sv. Marka, koju je 1937. posvetio i nadbiskup Alojzije Stepinac, a na čijem se krovištu  ističe hrvatski grb s početnim bijelim poljem?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Nino Raspudić posvetio post supruzi Mariji: Borila si se kao lavica, a opet ostala dama. Ja sam više kao medvjed

Nino Raspudić objavio je zadnji “predizborni post” u kojemu je otkrio  kad  je odlučio da …