Utorak , veljača 18. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / MLADEN PAVKOVIĆ: Nestao Ivica Todorić zvani – „Gazda“!

MLADEN PAVKOVIĆ: Nestao Ivica Todorić zvani – „Gazda“!

Otkako je napustio „Agrokor“, i još svojih „stotinjak uspješnih tvrtki“, Ivici Todoriću, zvanom „Gazda“, izgubio se svaki trag. Nema ga nigdje. Prvo smo očekivali izravan prijenos njegova uhićenja, kao što je to bio slučaj  s drugim gospodarstvenicima i političarima (sjetimo se slučaja Bandić, Saucha, Darko Marinac, Damir Polančec, Lovrić Merzel, braća Mamić, Čehok, Fišer i dr.), koji mu po bogatstvu nisu ni do koljena, ali to se zasad nije dogodilo.  Kad je pao, počeli su ga „cipelariti“ oni kojima je svakodnevno, ali baš svakodnevno, plaćao skupe propagandne poruke u mnogim dnevnim, tjednim i inim novinama, baš kao i na televiziji. A  kad su od njegovih reklama (novaca) i oni živjeli poput „gazda“ o njemu i njegovu poslovanju  nisu nikada negativno ništa objavili, pa čak ni da je helikopter „parkirao na krivom mjestu“! Čuvali su ga kao malo vode na dlanu, kao zlatnu koku.

Gdje je sada Todorić? Nema čak ni njegovih priopćenja, a kamoli da ga vidimo je li zdrav, odnosno nije li mu se nešto dogodilo, je li još uvijek stanuje u dvorcu ili je pak otišao na ljetovanje možebitno i negdje daleko od Hrvatske.

Očekivali smo da će ga popularni „Aca“, zvani Stanković, pozvati u svoju emisiju „Nedjeljom u dva“, tim prije što nema navodno poznatijeg kriminalca kojem nije dao priliku da se opravda. Ništa od toga. Ovom kontraverznom voditelju od slučaja Agrokor mnogo je zanimljiviji „seks“, pa je stoga ove nedjelje pozvao Vlastu Delimar, koja mu je objašnjavala da iznad svega „voli ku..c“!

Todorića optužuju da je svojim nesavjesnim gospodarskim poslovanjem učinio ogromnu štetu Hrvatskoj, od koje se nećemo oporaviti još desetljećima, pa je stoga i uskočila hrvatska Vlada da riješi ovaj (podmetnuti) požar.

S druge pak strane, mali, srednji i ini gospodarstvenici nemaju niti su ikada imali takve pogodnosti. Ostavljeni su da „polako, ali sigurno na laganoj vatrici umiru“. Mnogi su završili i u zatvoru, čak i za  iznose koje je „Gazda“ znao kao od šale potrošiti na večeru ili ručak. Čim su „organi“ saznali da netko od njih muti vodu, brzinom munje su ga pritvorili, barem na trideset dana, da ne utječe na svjedoke i da ne uništava eventualne dokaze.

Za Todorića ni to  ne važi.

Kad se primjerice nije znalo gdje je general Ante Gotovina, iako je bio nevin, tražila ga je policija svijeta. Čak je raspisana i nagrada tko ga nađe živog ili mrtvog, kao za Osamu bin  Ladena.

A gdje je Todorić, je li živ, ima li i on nešto reći u svoju obranu?

Novinari su znali pronalaziti i krupnije ribe nego je taj, a gle sada, od pada „Agrokora“ (i stotinjak njegovih drugih tvrtki) nitko ga nije vidio ni čuo. Kao da je u zemlju propao.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i dalje ne želi prikazati odličan dokumentarni film „Gazda“.

Ne, ovo se ne da izdržati, ili bolje rečeno – za ovo se nismo borili!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

(UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: BOŽANSKI OMJER

„U svijetu bez Božjeg zakona imate kaos, ugnjetavanje, progon, tiraniju i svatko, po svojem mjerilu, …