Subota , listopad 31. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Mladen Pavković: Neki ni sa svečanom pozivnicom ne žele u Knin. Pa, što?

Mladen Pavković: Neki ni sa svečanom pozivnicom ne žele u Knin. Pa, što?

Svake godine ista priča- je li će se na obilježavanje Vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu pojaviti i Srbin Milorad Pupovac, odnosno je li dobio ili nije – svečanu pozivnicu.

Kao prvo, zašto bi se ikome slale pozivnice za ovakve obljetnice? Tko može i želi neka dođe, a tko ne neka svečanost prati putem malih ekrana.

Drugo, tko je Milorad Pupovac i kakve su njegove zasluge da se baš njega svake godine „specijalno“ zove u Knin? Na pitanje novinara s tim u svezi je odgovorio da ga puste da on i oni u SDSS- u „razmisle o tome što ti pozivi znače“, pa će odlučiti.

Što se hrvatskih branitelja i stradalnika tiče, ovaj čovjek ne mora ni dolaziti, tim prije što ga ni većina Srba koji žive u Hrvatskoj i kojima je Hrvatska domovina ne doživljavaju kao svoga predstavnika.

Nu, ako želi doći, neka dođe, baš kao i svi ostali.

Što bi dobili time da se on pojavi na kninskoj tvrđavi, poglavito nakon niza i kontinuiranih izjava o Hrvatskoj kao agresoru, kao ratnim zločincima koji su iz čista mira, zamislite, „otjerali Srbe“ iz Knina s traktorima put Beograda?

Hrvatsku su uostalom branili i Srbi, ali čelnik SDSS-a ih nikada ni ne spominje!

Pupovac će jedino doći u Knin ako  mu to naredi predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić!

A kako to ovaj ne će učiniti, otići će opet u Beograd, gdje se u povodu ove akcije tradicionalno okupljaju Srbi i pljuju po Hrvatskoj i Hrvatima.

Pupovac možebitno misli da bi njegov dolazak u Knin bio dobar za odnose između Hrvata i Srba.

Ni u kojem slučaju.

Organizatori obilježavanja Oluje prije se trebaju zamisliti zašto je iz godine u godinu sve manje Hrvata u Kninu i zašto ne dolazi čak ni većina ratnih zapovjednika?

Također je nejasno, zašto se ova velika ratna pobjeda dostojno ne obilježava diljem Hrvatske, a poglavito ne u Zagrebu?

U Koprivnici, primjerice, pozvani su svi da dođu 4. kolovoza, kod središnjeg braniteljskog spomenika, ujutro u 7,30 (!) položiti vijenac i zapaliti svijeće. Zašto tako rano? Da većina žitelja ovog grada ne vidi na koji način obilježavaju Oluju?

Dakle, kako bilo da bilo, na ovakve manifestacije nikog ne treba posebno zvati, a najmanje ljude ala pupovac!

Mladen Pavković

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Inicijativa roditelja: U naš tim stiže epidemiolog!

Inicijativa roditelja HNŽ/ŽZH – Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci ekskluzivno najavljuje kako se već postojećem …