Srijeda , studeni 13. 2019.
Naslovnica / Istaknuto / Mladen Pavković: Pupovac opet širi mržnju, laže o ugroženosti Srba

Mladen Pavković: Pupovac opet širi mržnju, laže o ugroženosti Srba

Svako malo, Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća, organizira konferencije za medije, na kojima iznosi podatke o „ugroženosti Srba u Hrvatskoj“. Tako je objavio  i novi bilten „Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima“, koji pokazuje da je prošle godine  bilo 393 događaja  s tematikom etničke  netrpeljivosti, revizije i negiranja  povijesnih događaja  te uvreda, prijetnji, fizičkih napada i govora mržnje  usmjerenih  protiv Srba u Hrvatskoj.

U toj brošuri, koju šalje i diljem svijeta, nabrojani su gotovo svi oni koji lijepo ne pišu o ovoj manjini, fotografije na kojima se vide grafiti okrenuti protiv Srba, ali i poimence neki novinari koji su se (zamisli!) usudili dirnuti u „Pupovčevo božanstvo“, dok nisu izostale ni kritike  portala s kojima nije bio zadovoljan.

Međutim, najviše prostora dobili su Dražen Keleminec i Velimir Bujanec, dok se Marko Perković Thompson zbog pjesme „Bojna Čavoglava“, odnosno svojih koncerta naglašava u „svakoj drugoj rečenici“, kao ustaša i pobornik NDH.

Popularni „Pupi“ pobrojao je i sve navodne prijetnje koje je dobivao, ali za koje nitko nije bio kažnjen niti se zna jesu li mu ih poslali njegovi zemljaci (koje uglavnom ne predstavlja) ili netko drugi.

Ovom profesionalnom zaštitniku Srba i njegovim suradnicima ništa ne može promaći, a poglavito ne javno isticanje simbola NDH.

S ovim biltenom Pupovac je još jednom dokazao da odlično živi (zajedno sa svojom obitelji) na račun hrvatskih poreznih obveznika, jer i taj njegov „doktorski“ rad u kojem pljuje na sve što hrvatski diše, ponovno su  platili – Hrvati. Naime, ako tko u Hrvatskoj širi mržnju onda je šire tzv. člankopisci tjednika „Novosti“, (Srpskog narodnog vijeća), ali oni su izostavljeni s popisa. To su inače toalet-novine, koje po sadržaju izgledaju tako kao da ih tiskaju u Beogradu ili Banjoj Luci.

Objavljujući ovakve pamflet biltene o tobožnjoj „ugroženosti Srba u Hrvatskoj“, što je laž nad lažima, Pupovac i njegovi kompanjoni godinama se održavaju na vlasti i hrane neke svoje „veličine“, ali za velike novce. Ništa oni ne rade badava.

E, „moj“ Pupovac. Ti vjerojatno od silne „slave“ i silne umišljenosti ne čitaš „biltene“ niti te to zanima o ugroženosti Hrvata od strane Srba od 1991. godine. Malo prelistaj knjige o hrvatskom obrambenog Domovinskome ratu, o Vukovaru, Škabrnji, Pakracu, Lipiku, Voćinu, Sisku, Karlovcu, Gospiću, Dubrovniku, Zadru, Vinkovcima, Županji, Šibeniku, Saborskom, Lovasu, Osijeku, Petrinji, Slunju, Tovarniku, Kijevu, Kninu i o brojnim drugim gradovima i mjestima stradalim od srpske i ine agresije, pa ćeš vidjeti tko je u Hrvatskoj ugrožena “vrsta“. Osim toga, što ne objaviš bilten o stradanju Hrvata u Srbiji ili Republici Srpskoj? Jesi li ikada čuo što se 1992. dogodilo u Bosanskoj Posavini, jesi li se ikada zapitao gdje je iz tih krajeva nestalo 200 tisuća Hrvata?

I još samo to: sramotno je da te za tvoje „aktivnosti“ plaća hrvatska država, a nemaš ni deset posto potpore ovdašnjih Srba!

Nego, kad si toliko „ugrožen“, gdje si bio ti i tvoja braća 1991.?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Pad grada Vukovara i ubojstvo Hrvatske – Vukovarske lutke

Bila je to obična plastična lutka koja je sa svojim muškim parom godinama stajala u …