Subota , siječanj 16. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / MLADEN PAVKOVIĆ: Srbi zločinca Tepića uzdižu, a Hrvati branitelja Šimića – proganjaju!
Jure Šimić

MLADEN PAVKOVIĆ: Srbi zločinca Tepića uzdižu, a Hrvati branitelja Šimića – proganjaju!

U Bjelovaru se 29. rujna 1991., od strane zločinačke JNA, dogodio pravi pokolj. Naime vojnici i zapovjednici tadašnje vojarne  u tom gradu (nakon pada vojarne  u Varaždinu), nisu se željeli predati, iako su bili opkoljeni. Major Milan Tepić tog je dana u jutarnjim satima digao sebe i skladište oružja u zrak kako ne bi Hrvati preuzeli naoružanje. Tom prigodom poginulo je 11 hrvatskih branitelja. Pripadnici zločinačke JNA nakon toga su izašli  tenkovima na ulice grada i rušili sve pred sobom.

Tepić je za ovo luđačko djelo – „za izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru“ – posthumno  odlikovan Ordenom narodnog heroja Jugoslavije i to od strane Predsjedništva SFRJ, kojim je predsjedavao potpredsjednik Branko Kostić, 19. studenoga 1991. Srbija je pak u njegovu čast ustanovila odličje „za posebne zasluge u ratu“. Na taj način ovaj je zločinac postao posljednji „narodni heroj“ – Jugoslavije! Njegovo ime danas nose ulice i trgovi u Beogradu, Sarajevu, Nišu, Bačkoj Palanci, Beški, Inđiji, Kuli, Leskovcu, Novom Sadu (tri ulice!), Odžacima, Pirotu, Smederevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Termerinu, Velikoj Plani, Vršcu, Zrenjaninu, Tesliću, Gradišci i u više drugih srpskih gradova.

Međutim, za ovo luđačko djelo dosad nitko nije odgovarao, pa čak ni Branko Kostić! Ali..kad dosad od strane Srba  nitko nije odgovarao za ratnu bjelovarsku tragediju, nekoga je ipak trebala stići „zaslužena“ kazna, odnosno nekoga je trebalo za to i pritvoriti, (a najvjerojatnije i osuditi), tim prije što ratni zločin „ne zastarijeva“!

Tako Documenta (Vesna Teršelič) na svojem portalu uz ostalo objavljuje da je za zločin u bjelovarskoj kasarni od 8. lipnja 2015. okrivljen Hrvat, bivši predsjednik Izvršnog vijeća Grada Bjelovara i predsjednik regionalnog Kriznog štaba za Bilogorsko-podravsku regiju te predsjednik prvog Ogranka HDZ-a u Hrvatskoj – Jure Šimić (r.1952.). Na Županijskom sudu u Rijeci, prema navodima optužnice, optužen je da je naredio 29. rujna 1991., (dakle na dan kad se u Bjelovaru  hrvatska vojska i policija borila protiv srbijanskog agresora!) ubojstvo trojice zarobljenih oficira JNA, zapovjednika vojarne „Božidar Adžija“ iz koje se pucalo, ubijalo i rušilo po ovome gradu.

Suđenje traje još i danas. Badava se Šimić brani da nije kriv (po zapovjednoj odgovornosti), a još se nije ni utvrdilo tko su ti koji su ubili agresore. O ubijanjima Hrvata i rušenju kuća po Bjelovaru se ne govori (nije to predmet rasprave!). To, očito, nikoga ne zanima. A hrvatske vojno-redarstvene snage toga su dana uhitile kao zečeve i 6o časnika te 15o redovnih vojnika JNA. Zarobljenim banditima se osim ove trojice, naravno, ništa nije dogodilo.

Šimić je objavio i knjigu „Bjelovar u Domovinskom ratu“ (2016.) u kojoj sve piše crno na bijelo, ali časni sud ne čita knjige, već isključivo, na zahtjev Državnog odvjetništva, traži da se „hrvatski zločinac“ kazni! I to bez milosti, najstrožom kaznom!

Dakle, s jedne strane Srbi istinskog ratnog zločinca majora Tepića uzdižu u nebesa, a Hrvatska svojeg junaka, Jure Šimića, tjera što niže, ako može do – groba!

Zakon je zakon!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Sindikati zdravstva u štrajku, Vlada poziva na pregovore, ostali osnivači SKB-a šute, a pacijenti čekaju na liječenje

Vlada poštuje zdravstvene djelatnike i cijeni njihovu ulogu, te je neupitno potrebno čim prije usuglasiti …