Petak , srpanj 10. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Mladen Pavković: Što se ostvarilo od Vučićevih obećanja u Zagrebu?

Mladen Pavković: Što se ostvarilo od Vučićevih obećanja u Zagrebu?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić s iznimnim počastima, sredinom veljače, dočekan je u Zagrebu. Tada je obećao sve i sva. Među ostalim da će što je prije moguće dostaviti i popis nestalih tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

Odmah nakon odlaska iz glavnog grada Hrvatske, već za dva-tri dana u Beogradu je primio i predstavnike Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Došli su, kako im je obećano, čuti istinu o nestalim braniteljima i civilima. Primili su ih i neki srbijanski generali i ponovno im „prodali“ – limunadu.

Naime, što se ostvarilo od Vučićevih obećanja? Ništa.

Ali, ni to nije najgore. Gore od toga je činjenica da su „svi“ već i „zaboravili“ na posjet srbijanskog predsjednika Hrvatskoj, pa se više i ne postavlja pitanje, kao što je: Bre Vučiću, što si nam lagao?

Govorio je i na konferenciji za novinare: „Sve što može da pomogne u pronalaženju nestalih, sve ćemo da pomognemo“.

Prigodom svog posjeta, svečano i uz puno pompe predao je predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović podatke o troje nestalih u Domovinskome ratu, da bi se to kasnije pokazalo kao potpuni promašaj, jer Hrvati su već imali podatke o tim osobama.

Također je donio sa sobom matične knjige rođenih, umrlih i vjenčanih iz Dvora na Uni. Tu dokumentaciju čitavo vrijeme mogli su dobiti na uvid i fotokopirati svi zainteresirani u Srbiji, a kad više nije bilo zanimanja za nešto takvoga, Vučić je to vratio – Hrvatima.

Srpski Munchhausen, kako s pravom možemo nazvati srbijanskog predsjednika, obećao je da će položaj Hrvata u Vojvodini i u Srbiji biti puno bolje, odnosno na zavidnoj razini. Međutim, ne da se nešto u svezi toga poboljšalo, već se – pogoršalo. Srpskom četniku i teroristi Vojislavu  Šešelju čak su dozvolili da u Hrtkovcima, selu u Vojvodini, gdje ima najviše Hrvata, otvori svoj „ured“ i da na taj način i dalje stvara pomutnju među tamošnjim Hrvatima, koje je i progonio u vrijeme Domovinskog rata.

To bi isto tako bilo da Hrvatska dozvoli ratnom zločincu Veselinu Šljivančaninu  da otvori svoj „ured“u Vukovaru!

U međuvremenu, Beograd je morala napustiti i hrvatska delegacija, predvođena predsjednikom Hrvatskog sabora, a da je Vučić na to nešto samo „promrmljao“.

Jednom riječju, od posjeta Vučića Zagrebu ni jedno obećanje nije ispunjeno.

Nu, od njegova dolaska najviše je koristi imao kontraverzni i nadobudni Milorad Pupovac, koji svako malo proviri iz njegove da ne kažemo što!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Akademik Pečarić: Tko je izborni pobjednik: Pupovac ili Plenković?

Nije jednostavno odgovoriti na pitanje iz naslova. Škoro je upozoravao da je glas za Plenkovića …