Subota , kolovoz 15. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Mladen Pavković: Za velike tragedije ili lopovluke ne objavljuju ni imena, a kamoli da ih odmah vode u lisicama

Mladen Pavković: Za velike tragedije ili lopovluke ne objavljuju ni imena, a kamoli da ih odmah vode u lisicama

Hrvatski radnici su „zadnja rupa na svirali“! (Svaka čast izuzecima). O njima se pretežno vodi skrb tek kad „zagusti“ ili kad netko od njih pogine na radnom mjestu, kao što se to dogodilo ovih dana u Hidroelektrani  Dubrovnik, odnosno kad je već kasno.

Naime, kao što je poznato, u ovoj je firmi došlo do požara i tri se radnika, nažalost, nisu uspjela spasiti. Relativno dugo su ih tražili, a u potragu je, sa tužnim završetkom, bilo uključeno sve što se uključiti može, od policije, brodova i helikoptera, vatrogasaca, mještana…

Mediji su opširno pisali o ovoj tragediji, tako da smo saznali gotovo sve o životu smrtno stradalih ranika.

Međutim, gotovo nitko se nije zapitao – jesu li odgovorni s lisicama ili bez njih odvedeni u zatvor ili na sud, pa čak ni kako se zovu?

Čeka se navodno  – istraga!

Tako je to manje-više uvijek kod nas. Što je veća tragedija ili lopovluk, to se teže dolazi do onih koji bi hitno trebali biti iza rešetaka.

Šteta što se takva briga nije vodila i prije tragedije u HEP-u, jer pretpostavljamo da tada  do svega ovoga ne bi ni došlo.

Nu, možda nije za usporediti, ali danas oni koji putem Facebooka ili po nekoj od fasada napišu nešto što se smatra mržnjom ili prijetnjom gotovo istog časa završe „onkraj brave“.

Čak im se odmah uz ime i prezime objavi i fotografija!

Za odgovorne, recimo, u Hidroelektrani Dubrovnik nismo saznali ništa.

A mediji su trebali pisati baš o njima, (poglavito tko ih je postavio na to radno mjesto), tim prije jer nije nikakva „vojna tajna“ tko je bio glavni i odgovorni u HEP-u kad se sve to dogodilo.

Vjerojatno će proći mjeseci, pa i godine kad ćemo saznati istinu, odnosno vidjeti nekoga i iz njihovih redova na optuženičkoj klupi.

Pravda je spora, ali dostižna.

Da pukneš od smijeha.

Mladen Pavković

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

HODAK: Duh je pušten iz boce; ispast će na kraju da smo u Oluji razoružali srpske civile…

Bol na Braču. Dok je u Zagrebu i dalje kiša te se, nakon poplave, uvodi …