Četvrtak , studeni 21. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Mostar će proglasiti vanredno tehničko stanje, ako deponija Uborak ne bude deblokirana sutra do podne

Mostar će proglasiti vanredno tehničko stanje, ako deponija Uborak ne bude deblokirana sutra do podne

Ukoliko do sutra u podne ne bude deblokirana deponija Uborak, Grad Mostar će proglasiti vanredno tehničko stanje! Ova odluka je izglasana kasno sinoć na vanrednoj sjednici Sožera civilne zaštite Grada Mostara, izvješćuje Dnevni avaz.

Nakon sjednice je upućen apel mještanima da odustanu od blokade deponije.

– Iskreno se nadam da nećemo morati proglasiti takvo stanje, jer ne želimo eskalaciju stanja – izjavio je gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Pojasnio je da bi stupanje ove odluke na snagu značilo to da će Grad preuzeti upravljanje svim segmentima i rizicima.

-To će značiti da mi izdajemo policiji, vatrogascima i uopće svim službama naredbe, a neprovođenje tih naredbi je kaznena odgovornost. Ponavljam, ne želim nikakve represije, želja nam je zajednički iznaći rješenje i pozivam svoje sugrađane da shvate situaciju, jer je došlo do usijanja – poručio je Bešlić.

Također, kazao je da je jučer, u svezi ove situacije, uputio pismo premijerima Federacije BiH i Hercegovačko-neretvanske županije, Fadilu Novaliću i Nevenku Hercegu, kao i federalnoj ministrici turizma i okoliša, Editi Đapo.

– Nadam se da ćemo sutra imati priliku normalnije razgovarati, svi smo pod stresom i pritiskom, nervoza raste, ali vjerujem da ćemo ostati pribrani i zajednički naći rješenje – rekao je Bešlić.

Inače, procjene su da je na ulicama Mostara do 1.500 tona smeća. Zato je dr. Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH upozorio na to da Mostaru prijeti epidemija brojnih zaraznih bolesti.

 

/Republikainfo.com/

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Gdje je spomenik Kati Šoljić i njezinim sinovima?

Ovo su dani sjećanja na hrvatske žrtve Vukovara i Škabrnje. Ali i ne samo njih. …