Nedjelja , studeni 1. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Mostarci ljetuju u Turskoj i Albaniji, sve manje u Hrvatskoj

Mostarci ljetuju u Turskoj i Albaniji, sve manje u Hrvatskoj

Jadranska obala ove godine nije posebice tražena, štoviše, može se kazati kako je potražnja za ljetovanjem na Jadranskoj obali ove godine najmanja u odnosu na prijašnje

Mostarske turističke agencije svakodnevno bilježe veliki broj novih rezervacija, posebice jer se približava period špice sezone, kada Mostarci odlazi na godišnje odmore. Kako se obala Albanije, još od prije dvije godine, popela na vrh turističke atrakcije u ljetnom periodu, tako je i ove godine, te nam je iz mostarske turističke agencije ”Almira travel agency” kazano kako su Mostarci i ovo ljeto jako zainteresirani za Albaniju te da se aranžmani na ovoj lokaciji svakim danom pune.

Cijene aranžmana

Jeftine cijene smještaja, hrane i pića privlače mnoštvo Mostaraca u posjet toj zemlji. Tako najniža cijena sedmodnevnog boravka u Albaniji, u ovisnosti od hotela s četiri ili pet zvjezdica, iznosi 450 KM, pa nadalje.

“Albanija je prošle godina bila jako aktualna, pa je tako i ove. Mostarci su još od prošle godine, pa i one prije, krenuli ljetovati u Albaniju, a ove godine je jako velika ‘navala’ na aranžmane u Albaniji”, kazali su iz agencije.

Pored Albanije, Mostarci se odlučuju i za Tursku, gdje se smještaj u hotelu s pet zvjezdica kreće već od 1015 KM po osobi.

“Za Tursku ove godina vlada ogromno zanimanje naših sugrađana, a tu ima dosta specijalnih ponuda koje su naše agencije priredile za njih. Najpopularnija odredišta su Antalija i Kemer. Raspon cijena aranžmana od sedam dana se na ovim mjestima kreće od 1015 KM pa do 1500 KM, ovisno je li hotel s četiri ili pet zvjezdica”, rekli su iz spomenute agencije.

Ono što je interesantno, kako je naša sugovornica iz turističke agencije navela, potražnje za ljetovanjem na Jadranskoj obali ove godine manjka.

“Jadranska obala ove godine nije posebice tražena, štoviše, može se kazati kako je potražnja za ljetovanjem na Jadranskoj obali ove godine najmanja u odnosu na prijašnje”, kazala je naša sugovornica.

Naime, prošle godine, pored Turske i Albanije, neizostavni su bili posjeti i Jadranskoj obali koja je brojila najveće zanimanje, što ovo ljeto nije slučaj.

Što se tiče smještaja u susjednoj nam Hrvatskoj, svake godine su popularna odredišta poput Makarske, Brele, Trogira, Orebića, Šibenika, Tučepa i Trpnja.

U dijelu srednjeg Jadrana u špici sezone se može naći smještaj od sedam dana u hotelu s tri zvjezdice i po 350 KM, a sve ovisi od usluge i hotela.

Potražnje za aranžmanima u Crnoj Gori, također ima, no, u znatno manjem broju no prijašnjih godina. Razlog za to je vjerojatno što destinacije poput Turske i Albanije nude jeftine aranžmane u koje su uključene i cijene hrane i pića tijekom cjelokupnog sedmodnevnog boravka.

Žarište sezone

Žarište sezone završava 20. kolovoza pa od toga dana hoteli nude ‘akcije’ koje podrazumijevaju znatno niže cijene no što su u srpnju.

Dnevni list u potrazi za odgovorima gdje Mostarci najviše ljetuju, ovih dana nije uspio kontaktirati više nijednu turističku agenciju. Pri okretanju kontakt broja ostalih turističkih agencija, linije su bile zauzete, što nam kazuje da se Mostarci uvelike spremaju za ljetovanja te rezerviraju svoje aranžmane, kako bi uživali u čarima ljetima na atraktivnim lokacijama.

Dnevni list

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

DOK NAROD PATI POLITIČARI ZADRŽALI PRIVILEGIJE – Isplaćen im čak i regres od 472 KM

Vlada Federacije BiH na jednoj od prošlih sjednica odobrila isplatu regresa za uposlenike u federalnim …