Ponedjeljak , lipanj 18. 2018.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Svijet / Mudar stav Varšave: “Neka se eurozona prvo oporavi, a onda ćemo pričekati da vidimo kako im ide i tek onda razmisliti o prelasku na euro”

Mudar stav Varšave: “Neka se eurozona prvo oporavi, a onda ćemo pričekati da vidimo kako im ide i tek onda razmisliti o prelasku na euro”

Poljski ministar financija, Mateusz Morawiecki, rekao je kako Poljska želi da eurozona prvo postane snažnija te kako će tek onda Poljska donijeti odluku želi li preći na euro valutu.

“Držimo palčeve da eurozona preživi, da prevlada svoje neminovne probleme. Dakako, usklađivanje se ne odvija onako kako su autori zamislili. Mi želimo da eurozona bude snažna i tek onda, za koju godinu, vidjet ćemo kako se snalazi”, rekao je.

Koliko Poljska želi čekati? Na jednom ekonomskom forumu Morawiecki je sugerirao kako bi to moglo biti oko 10 godina.

Teško je ne složiti se da je ovo mudar potez Poljske koja ne želi srljati u potencijalno opasnu situaciju. S druge strane u Hrvatskoj se zadnjih dana sve češće govori o “skorašnjem” ulasku Hrvatske u eurozonu dok se opasnosti, barem od strane vladajućih, ne spominju.

advance.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Erdogan o zatvaranju džamija u Austriji: To vodi ratu križa i polumjeseca, nećemo sjediti skrštenih ruku

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kritizirao je premijera Austrije Sebastiana Kurza zbog odluke Vlade o …