Utorak , ožujak 2. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Lokalno / NAJAVA – U Čitluku izlaže širokobriješka akademska slikarica Ivana Ćavar

NAJAVA – U Čitluku izlaže širokobriješka akademska slikarica Ivana Ćavar

Galerija kluba Matice hrvatske u Čitluku, ugostit će 4. travnja 2017. u 20,00 sati samostalnu izložbu slika uspješne širokobriješke akademske slikarice Ivane Ćavar.

Inače, Ivana je Ćavar rođena 1973. u Širokomu Brijegu. Slikarstvo je 1999. diplomirala na zagrebačkoj ALU, u klasi prof. Vasilija Josipa Jordana, da bi 2005. diplomirala i na poslijediplomskomu studiju slikarstva Ars sacra na ALU Sveučilišta u Mostaru, kod mentora prof. Ante Kajinića i pročelnika kolegija prof. Jordana koji joj je i mentorom u procesu izradbe doktorskoga rada. Dobitnicom je više nagrada i priznanja, izlagala je dosad na 21-oj samostalnoj i na više od stotinu skupnih izložbi u zemlji i u tuđinstvu, te sudjelovala u radu ukupno 24 umjetničke kolonije. Autoricom je nekoliko javnih radova sakralne tematike u BiH i u Hrvatskoj. Živi i stvara u Širokomu Brijegu, gdje je i profesoricom pri Akademiji likovnih umjetnosti.

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

In memoriam – prof. Mile Pavlović

Profesor Milan – Mile Pavlović, nastavnik, ravnatelj, novinar, kulturni djelatnik i sudionik svih društveno političkih …