Četvrtak , siječanj 21. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Najava – Papin dan u Zagrebu

Najava – Papin dan u Zagrebu

Iz iznimne ljubavi i poštovanja prema Svetom Ocu prije 91. godinu održana je prva proslava Papina dana u Hrvatskoj. Blaženi Ivan Merz je zajedno sa suradnicima, po nadahnuću pri povratku s hodočašća iz Rima, došao na ideju obilježavanja Papina dana koji svoj temelj ima u danu kada je jedan Papa izabran za Petrova nasljednika. Prva proslava Papina dana u Hrvatskoj je održana u veljači 1926. godine u spomen papi Piju XI. Nakon smrti duhovnog utemeljitelja Križaske organizacije, Križai nastavljaju sa svečanim proslavama i uvijek nastoje prigodno obilježiti Papin dan u široj katoličkoj javnosti.

 

Ove godine 13. ožujka slavi se četvrti papinski rođendan pape Franje stoga Križarska organizacija tom prigodom organizira svečanu akademiju u 19:30 sati u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a. Prigodnim predavanjima Akademiju će obogatiti uvaženi gosti predavači sa sljedećim temama:

prof. dr. sc. Stjepan Baloban: Papa Franjo – neumorni tražitelj obnove Crkve,

vlč. Ivica Cujzek: Papa Franjo – suradnik mladenačke radosti.

Svojim zanimljivim glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će zbor mladih župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu „Totus Tuus“.

 

Pozivamo Vas stoga da nam se u ponedjeljak 13. ožujka 2017. godine u 19:30 sati pridružite u dvorani „Vijenac“ na Proslavi Papina dana te na misnom slavlju koje će se uoči akademije u 18 sati održati u zagrebačkoj katedrali.

Radujemo se Vašem odazivu!

Bog živi!

 

Želja nam je da se akademijom u ovim burnim vremenima njeguje ljubav prema Svetom Ocu i upućuje na Papin primjer svakodnevne ustrajnosti u apostolskom nasljedovanju Isusa Krista. Također, željeli bi da uvijek napravimo jedan korak naprijed i napredujemo, kako u životu, tako i u organizaciji Papina dana. Papa Franjo svakako zaslužuje dostojnu proslavu papinskog rođendana i našu ustrajnu molitvenu potporu.

 

Andrija Mihaljević

referent za tisak Križarske organizacije

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

PRVO DOBROVOLJNO, Ali IZGLEDA DA JE PRIJE PRISILA Epidemiolog Kolarić: “Moguća su ograničenja za one koji se ne cijepe”

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo kažu da se do kraja siječnja i kroz veljaču …