Ponedjeljak , siječanj 20. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Najbogatiji čovjek na svijetu doručkuje s obitelji i pere suđe

Najbogatiji čovjek na svijetu doručkuje s obitelji i pere suđe

Šef Amazona Jeff Bezos poznat je po tome da dan započinje doručkom sa svojom obitelji te da se ne budi uz pomoć budilnika ili alarma. Zakazuje iznenađujuće malo sastanaka, a svakodnevno u svom rasporedu ostavi dovoljno vremena i za pranje suđa.

Šef Amazona nije ljubitelj fraze o ravnoteži između posla i privatnog života jer smatra da je isključiva, odnosno da implicira da jedno isključuje drugo. Za svoje nove zaposlenike, ali i osobe iz upravljačkih struktura ima, po njemu, korisniji savjet. Posao i privatni život treba doživljavati kao dva vrlo povezana dijela života.

“Riječ je zapravo o krugu, a ne o ravnoteži”, smatra Bezos. Bezos navodi da je odnos između njegovog posla i privatnog života recipročan.

“Ako sam zadovoljan u privatnom životu dolazim u ured s ogromnom snagom”, rekao je Bezos na nedavnom događaju u organizaciji Business Insidera.

“Isto tako, ako sam sretan na poslu, kući se vraćam ispunjen golemom energijom. Nikad ne želite biti ona osoba u kompaniji, a svi znamo barem jednu takvu, koja samom svojom prisutnošću na sastanku isiše svu energiu iz prostorije. Želite doći na posao i svima dati poticaj za uspješan dan”, naveo je Bezos, prenosi Poslovni.hr.

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: EVO JAGANJCA BOŽJEGA…

„Postoji samo jedna učinkovita žrtva, žrtva sebeljublja, kako bi se napravilo mjesta za Boga.“ (Aldous Huxley) Znate …