Petak , listopad 23. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Nakon nesreće i pada vojnog zrakoplova, hrvatski ministar obrane Damir Krstičević dao ostavku

Nakon nesreće i pada vojnog zrakoplova, hrvatski ministar obrane Damir Krstičević dao ostavku

Nakon pada vojnog zrakoplova u susjednoj Hrvatskoj, a u kojem su poginula dva pilota, ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević, podnio je ostavku.

Admiral Robert Hranj rekao je da su u padu stradali instruktor natporučnik Marko Novković i polaznik, poručnik Luka Jagatić.
Još se ne zna uzrok pada zrakoplova, a formirano je istražno povjerenstvo koje će ispitati uzrok nesreće.

Na izvanrednoj konferenciji za medije je rečeno da je avion pao pola sata nakon polijetenja. S avionom nije bilo problema, a stradali instruktor Marko Novković bio je vrlo iskusan pilot.

Ministar Damir Krstičević rekao je da je jako teško izgubiti vojnika. Podsjetio je na nesreću koja se dogodila u siječnju u Zablaću, u kojoj su također život izgubila dva vojnika. Informaciju o današnjoj nesreći Krstičević je dobio nešto iza 16 sati. Izrazio je sućut obiteljima.

“Naša zadaća je da budemo sa obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku. Sve ono što znamo i možemo. Želim kao ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i cijeloj vojsci. Ovo je ogroman gubitak i za HV. Ja sa današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske”, rekao je Damir Krstičević koji nije odgovarao na daljnja pitanja novinara.

republika.info

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Sramota je da ni jedan hrvatski vojni pilot nema čin generala

Svako malo javlja se notorni Predrag Matić i dijeli lekcije hrvatskim braniteljima i stradalnicima. U …