Ponedjeljak , rujan 28. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / NATJEČAJI NISU VAŽNI: Dužnosnicii imaju pravo zapošljavati koga hoće!

NATJEČAJI NISU VAŽNI: Dužnosnicii imaju pravo zapošljavati koga hoće!

SARAJEVO – Usprkos tome što je BiH jedna od najkorumpiranijih zemalja u regiji, vlasti ni do danas nisu ukinule diskrecijsko pravo direktorima javnih poduzeća ili rukovoditelja u državnim institucijama da sami odaberu koga će zaposliti, bez obzira na poziciju tog kandidata na rang-listi.

Demokratska praksa jasno nalaže da se diskrecijsko pravo na zapošljavanje može koristiti samo ukoliko postoji javni interes za takav vid angažiranja. S pravom se postavlja pitanje zbog čega je za institucionalni aparat zapošljavanje suradnika, savjetnika i ostalih državnih službenika i namještenika nacionalni interes.

Zakonska rješenja koja su još na snazi u BiH, već godinama su predmet kritika nevladinih organizacija, ali i bh. stanovnika koji ne bivaju primljeni u državnu službu usprkos najboljim rezultatima na javnom natječaju, piše Klix.ba.

Jedan od primjera za takvo nešto je i član 31. Zakona o državnoj službi Federacije BiH u kojem piše da državnog službenika postavlja rukovoditelj organa državne službe, uz prethodno pribavljeno mišljenje Agencije za službu FBiH, s liste uspješnih kandidata koji su prošli javni natječaj. U prijevodu to znači da javni organi nisu dužni primiti najbolje rangiranog kandidata.

Takvih primjera je mnogo s obzirom na to da građanima BiH nisu javno dostupne rang-liste kandidata, a često ni imena i prezimena osoba koje su postavljene na poziciju državnog službenika.

Naprimjer, za razliku od Agencije za državnu službu BiH koja u Službenom listu BiH objavljuje pregled postavljenih državnih službenika po mjesecima, u Službenim novinama FBiH imenovanja novozaposlenih se ne objavljuju.

Sistem zapošljavanja u institucijama BiH bolje je reguliran od sistema zapošljavanja u FBiH s obzirom na to da Zakon o državnoj službi u institucijama BiH precizira da državnog službenika postavlja Agencija za državnu službu BiH u skladu s rezultatom koji je kandidat postigao u izbornom procesu, uz prethodno pribavljeno mišljenje mjerodavne institucije.

Ipak, zakon BiH ostavlja diskrecijsko pravo kada je riječ o imenovanju rukovodećih državnih službenika s obzirom na to da “rukovodeće državne službenike imenuje mjerodavna institucija po prethodno pribavljenom mišljenju agencije, s liste uspješnih kandidata koji su prošli javni konkurs”.

Ni Ministarstvo pravde BiH, a ni Federalno ministarstvo pravde nisu ni nakon 20 dana odgovorili na koji način se tumači pojam diskrecijskog prava na zapošljavanje u državnim organima i što u konačnici predstavlja javni interes u zapošljavanju, piše Klix.ba.

Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH kroz Akcijski plan za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije 2015.-2019. prepoznala problem koji se odnosi na javne natječaje, odnosno mogućnost rukovoditelja da svojom diskrecijom ovlaštenjima, izabere bilo koju osobu koja se nalazi na listi uspješnih kandidata, ne uzimajući u obzir uspjeh koji je kandidat postigao na pismenom, odnosno usmenom testiranju.

Ističu kako su već započete određene radnje na realizaciji ovih aktivnosti te da će agencija u narednom periodu u suradnji s nevladinim sektorom održati niz radno-konzultativnih sastanaka na kojima će detaljno razraditi modalitete suradnje s ciljem što brže implementacije navedenih aktivnosti.

dnevno.ba

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: KADA VAS SVI PRETEKNU…

(Matej 21,28-32) Farizeji su se naučili postavljati pitanja. Nisu navikli da netko njih bilo što …