Petak , prosinac 4. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Nestvarne scene iz Splita: Torcida za rođendan zapalila nebo (VIDEO)

Nestvarne scene iz Splita: Torcida za rođendan zapalila nebo (VIDEO)

Nestvarne scene snimili su u noći sa utorka na srijedu fotoreporteri u Splitu. Torcida je povodom 70. rođendana bakljama obasjala cijeli grad.

Kadrovi snimljeni s Poljuda, Marjana, splitske Rive te iz mnogobrojnih splitskih kvartova prizori su kakvi se rijetko viđaju.

Uoči proslave 70. rođendana “Torcida” je poručila kako se još jednom želi pokazati kako Split “nema premca u obilježavanju proslava.” “U ovih 70 godina Torcida, kao najstarija europska navijačka grupa, izrasla je u pokret koji nadmašuje navijačke okvire, i danas s ponosom ističemo naš doprinos društvenoj zajednici. Kad god je trebao, Torcida se prva odazvala, bilo da se radilo o humanitarnim akcijama, darivanju krvi ili sprječavanju prirodnih katastrofa, Torcida je uvijek na prvoj crti,” poručili su iz Torcide.

Također, su istaknuli kako u noći u kojoj slavi 70 godina svojeg  postojanja “utkana je naša nemjerljiva ljubav i vjernost prema Hajduku i našem gradu.”

“U toj noći utkani su svi kilometri koje smo prošli zbog voljenog kluba, sve naše fešte i pobjede,” poručila je “Torcida.” 28. listopada 1950. Torcidu su osnovali splitski studenti u Zagrebu inspirirani pričama Bajde Vukasa i ostalih hajdukovaca koji su se nedugo prije toga vratili sa SP-u u Brazilu, gdje su bili oduševljeni navijanjem brazilske Torcide.

bljesak.info

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Nedjeljko Ripić, nositelj liste Mostar Zapad ispred koalicije MOSTAR MOJ DOM: Grad mora pomoći svojim žiteljima

U vrijeme krize izazvane virusom Covid-19, Grad je suočen sa gospodarskom krizom koju najviše trpi …