Srijeda , svibanj 27. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Nikola Bašić – Papa Franjo o Međugorju

Nikola Bašić – Papa Franjo o Međugorju

Po povratku iz Fatime papa Franjo je dao intervju u zrakoplovu, pa je iznio i svoj stav o ukazanjima Gospe u Međugorju, a izdvajam ove riječi:

U načelu treba razlikovati tri stvari. O prvotnim ukazanjima djeci, izvještaj manje-više kaže kako treba nastaviti s proučavanjem. Oko ukazanja – navodnih sadašnjih ukazanja – izvještaj ima određene nedoumice. Osobno mi je draža Gospa-Majka, naša Majka, od Gospe-šefice telegrafskog ureda, koja svaki dan šalje poruku u određeni sat – to nije Isusova Mama. Ta navodna ukazanja nemaju veliku vrijednost. No, to kažem kao osobno mišljenje. Tko misli da Gospa može reći: „Dođite, jer sutra u taj i taj čas ću tom vidiocu dati poruku!“, to ne. U Ruinijevu se izvještaju razlikuju dva tipa ukazanja – kazao je papa Franjo. (https://hu-benedikt.hr/?p=91881). I sad je počela hajka na ovu papinu izjavu odnosno stav oko svakodnevnih navodnih ukazanja. On je ipak podcrtao da je to njegovo osobno mišljenje. Valjalo bi pitati papu iz kakvog je ureda  Gospa od krunice, a riječ je o Gospi fatimskoj, najavila trojici pastirića, tj. Franji, Jacinti i Luciji da ih svakog trinaestog u mjesecu želi susresti na istom  mjestu ukazanja? Protivnici ili oni kojima je smiješno da se Gospa u Međugorju ukazuje već više od 40 tisuća puta, a što je možda i osnova na kojoj je papa aludirao na telegrafski ured, pa i iz širih crkvenih krugova katoličke Crkve, zaboravljaju da je papa proglasio Godi-nu milosrđa Gospodnjeg(8. prosinca 2015. do 20. studenoga 2016.) Nije li 23. veljače 2016. proslavljena 85. obljetnica ukazanja Milosrdnog Isusa sv Faustini Kowalskoj? Ista je bilježila u svoj dnevnik na tisuće i tisuće ukazanja. Iz kojeg je ureda Milosrdni Isus to činio svetoj Faustini? No ipak je istina, koju je papa izrekao: Gospa-šefica telegrafskog ureda, koja svaki dan šalje poruku u određeni sat-to nije Is-usova Mama! Ne treba njoj telegrafski ured niti da šefuje kao ni Isusu pa da komunicira sa sv Faustinom. Pitam papu, zna li možda koliko je bilo potrebno vremena Izraelcima da prevale put od Egipta do Kanaana(Palestina)? Zar im je stvarno trebalo punih 40 godina? Zna li itko koliki broj duša se nalazi u paklu ili lakše koliko ih dnevno odlazi  u to grozno i vječno mučilište, a da je to strašna bol i za Isusa i za njegovu Majku upozorava nas upravo preko sv Faustine i tolikih vidilaca pakla, čak i Gospini pastirići iz Fatime su vidjeli pakao, tj Gospa im ga pokazala? Njihova bol za tim izgubljenim dušama i za tolike na putu da se izgube ako se ne obrate za zemaljskog života!?

Zamislimo samo broj milijuna godišnje poubijane nerođene djece ili na desetke i desetke tisuća samo u jednom danu, kolika je to bol za Majku nebesku? U početku smo spomenuli da je ona Gospa od krunice i pastiriće je naučila da u krunici između svake desetke izmole: Isuse moj , oprosti nam grijehe naše; očuvaj nas od paklenog ognja….! A da ne spominjemo koliko milijuna psovki se na dan, iz usta ljudi, poput otrovnih strjelica upućuje prema Nebu? Kolike li boli naše Majke koja je došla u Fatimu pa i u Međugorje? U Međugorje ispod velikog križa na Križevcu na što nas upućuje da je naša Majka postala Majkom upravo pod Kristovim križem na Kalvariji. Neka papa pročita makar 10% poruka izrečenih vidiocima u Međugorju i neka samo jednu podcrta koju on i Crkva odbacuju kao zabludljivu ili protivnu nauku Crkve! Ako su vrlo slične jedna drugoj, kao jaje jajetu-kako se u narodu reče- zar i svaka desetica u krunici nije identična, tj. Zdravo Marija…. Sveta Marija……Slava Ocu i Sinu…..Oče naš… Moj Isuse, oprosti nam naše grijehe očuvaj nas od paklenog ognja…itd. i sl.? Mi kažemo da su to poruke, a mogli bi smo isčitavati da i ona nas nešto žarko moli…Molite, molite i molite…. za mir…molite za svoje pastire…..čitajte Sveto Pismo! Ne naređuje, nego moli i poručuje a iznad svega ističe svoju pomoć i zaštitu kao i Kristovu pomoć! Neka , a zašto bi trebali svi katolici moliti za taj čin, papa iz svog ureda provede onu zamolbu Gospe iz Fatime, da posveti Rusiju njezinu Prečistom Srcu. Ne očekujejemo da se to obavi telegrafski nego u potpunom Duhu onoga kako bi Gospi bilo najdraže? Ne boj se naš dobri papa Franjo, ne boj se kao što se nisi bojao doći u Fatimu i na neka druga mjesta prije toga, molimo za tebe, našeg poglavara, poglavara katoličke Crkve. Ne boj se naš papa, nisi u okovama ,izve-di čin posvete Rusije pred cijelim svijetom; urbi et orbi!

                                                                                           Nikola Bašić, Vis

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

HODAK: Ljevičari olajavaju Krstičevića, ratnog generala i pobjednika, ali ne pitaju kako je do stana u centru Zagreba došao Matula?

Gledam kviz HRT-a ”Tko želi biti milijunaš” s Tarikom Filipovićem. Kandidati su solidnog znanja. Ali, zna …

Jedan komentar

  1. Izvanredan komentar!