Subota , kolovoz 15. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Nikola Bašić – Riba smrdi od glave ili „ucrvani glava HDZ“(fuj!)

Nikola Bašić – Riba smrdi od glave ili „ucrvani glava HDZ“(fuj!)

Šef ureda premijera Plenkovića Davor Božinović je nedavno izjavio na N 1 televiziji kako nije isklju-čena mogućnost suradnje s HNS oko nastavka rada Vlade i Sabora. Po reakciji Radimira Čaćića nešto se doista događalo, ovih dana, u smislu rečene suradnje, a on je na konferenciji za štampu ovako izja-vio, tj. komentirajući medijske navode o navodnoj budućoj podršci HNS-a Vladi premijera Andreja Plenkovića: „Moja sućut svim časnim ljudima koji su zajedno sa mnom stvarali HNS. Zbog nečega što su Pusić, Vrdoljak i Štromar učinili zabijajući nož u leđa meni, koji sam stvarao stranku. Zabijaju nož u leđa tisućama ljudi ovdje i u čitavoj Hrvatskoj na čijim su glasovima došli do mandata, došli u Sabor i to je sramotno“ Isti je ustvrdio: da se “izdaja koalicijskog partner”, u ovom slučaju SDP-a, nikada nije dogodila ni pod vodstvom Savke Dabčević Kučar ni pod njegovim. „Izdaju i podlost nitko ne voli. Zašto? Za tih nekoliko trenutaka na vlasti?“ pitao se Čačić. Za svoju stranku, Reformiste, Čačić je rekao da su „časni i pošteno“ su izišli sami na izbore i podržali Vladu jer novi izbori nisu opcija. „Nismo lagali, prtljali, mahali rukama držeći fige u džepu, tražeći smjenu Vlade, igrajući iza leđa“, dodao je predsjednik Reformista.

O Bože, o kakvoj se tek izdaji radi od strane vodstva(u Zagrebu) HDZ-a!? Zacjelo neće proći mnogo vremena kad će naše, po meni visoko, HNES(Hrvatsko nacionalno etičko sudište) iz-treći osudu za cijeli vrh HDZ. Ta zar se to nije dogodilo, tj. to pregovaranje s HNS-om, jer da nije netko bi to promtno demantirao iz rečenog vrha HDZ-a? Međutim, moram požuriti nave-sti kako nije nikakvo čudo što Andrej Plenković forsira tu čudnu suradnju ili koaliciju s HNS-om kad je isto pokušavao s HSS-om, a da i ne spominjemo njegovo imenovanje ministrice ku-lture gospođe Nine Obuljen, kojoj je mjesto, a i cijeloj hobotnici HAVC-a, trebalo biti u prit-voru odnosno na sudu, samo zbog filma(pamfleta) ’15 minuta – Masakr u Dvoru’. A evo i linka za dotičnu gospođu odnosno sve oko tog izbora što je skupljeno na jednom mjestu. https://narod.hr/hrvatska/tko-nina-obuljen-zena-koju-mediji-nametnuli-ministricu-kulture

No, za one koji nemaju računalo samo ću nešto navesti:

Simpozij pod Radmanovim pokroviteljstvom

Prije dva tjedna Nina Obuljek Koržinek sudjelovala je na simpoziju “Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo” pod Radmanovim pokroviteljstvom na kojem se raspravljao o budućnosti Hrvatske i stanju u kulturi. Uz Gorana Radmana koji je predsjednik Centra, govorili su i Tvrtko Jakovina kao voditelj simpozija i zamjenik predsjednika Upravnog odbora Centra. Na panelu o političkom i pravnom sustavu moderator je bio Ivo Josipović, a o obrazovanju su govorili Neven Budak,Gvozden Flego i Berto Šalaj, član vijeća GONG-a kojemu je Centar dodijelio “Nagradu za doprinos razvoju demokracije i slobode medija za 2010.”

Panel o kulturi na kojem je govorila Nina Obuljen Koržinek moderirali su Vjeran Katunarić i Biserka Cvjetičanin, također znanstvena savjetnica u Institutu za razvoj i međunarodne odnose, nositeljica najvišeg francuskog odličja Légion d’honneur 2003. dodijeljenog za zasluge u promicanju međunarodne kulturne suradnje i između ostalog kolumnistica časopisa bivše ministrice Zlatar Violić. Uz još jednu djelatnicu s Instituta, Aleksandru Uzelac, Deu Vidović, ravnateljicu Zaklade Kultura nova, Žarka Paića, člana Hrvatskog društva pisaca koje je pokrenulo potpisivanje peticije protivaktualnog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, također sudjelovao je i član upravnog odbora Hrvatskog društva pisaca Velimir Visković, blizak SDP-u i HNS-u.

Eto u čije ruke je data naša kultura. A što je s voditeljicom naše informativne agencije(HINA) a da i ne spominjemo, tj. gospođom Brankom Valentić!?

Bože čuvaj Hrvatsku od ovih kulturnjaka!

 

Nikola Bašić, Vis

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Hrvatski akademici opet šute

U vrijeme kad svi govore i pišu o 25-toj obljetnici Vojno-redarstvene operacije Oluja, članovi Hrvatske …