Petak , kolovoz 14. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Svijet / Njemačka privremeno ukinula Schengen

Njemačka privremeno ukinula Schengen

Suspenzija Schengena je pokrenuta uz dogovor sa susjednim zemljama i Europskom komisijom koja privremeno ukidanje slobodnog prelaza preko granica dozvoljava samo u izvanrednim slučajevima u što spada i održavanje summita G20 7. i 8. srpnja u Hamburgu

Njemačka je mjesec dana uoči održavanja summita G20 u Hamburgu suspendirala schengenski režim i uvela kontrole na svim graničnim prijelazima, priopćilo je njemačko ministarstvo unutarnjih poslova u ponedjeljak.

“Za mene je sigurnost na prvom mjestu a sigurnost počinje na našim granicama”, rekao je ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere na rubu konferencije ministara unutarnjih poslova njemačkih saveznih pokrajina u Dresdenu.

Kontrolama na granicama se prije svega želi spriječiti dolazak nasilnih prosvjednika iz okolnih zemalja, prije svega Francuske, Italije i zemalja Beneluxa.

Kako je priopćeno, suspenzija Schengena je pokrenuta uz dogovor sa susjednim zemljama i Europskom komisijom koja privremeno ukidanje slobodnog prelaza preko granica dozvoljava samo u izvanrednim slučajevima u što spada i održavanje summita G20 7. i 8. srpnja u Hamburgu.

Dosadašnji susreti ovog ranga su prolazili uz masovne prosvjede i jaku policijsku nazočnost.

Usprkos uvođenju kontrole policija ne računa na veće zastoje. Na granici Njemačke i Austrije kontrole su na snazi od početka izbjegličkog vala u rujnu 2015.

Hina

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

SAD i službeno istupio iz Svjetske zdravstvene organizacije

Sjedinjene Države službeno su obavijestile glavnog tajnika UN-a da se povlače iz članstva Svjetske zdravstvene …