Petak , veljača 21. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Njemački vicekancelar rekao kako su godine obilja prošlost za Njemačku

Njemački vicekancelar rekao kako su godine obilja prošlost za Njemačku

Njemački vicekancelar i ministar financija Olaf Scholz izjavio je za nedjeljni Bild kako očekuje prekid gospodarskog uzleta Njemačke i prestanak rasta poreznih prihoda.

„Za 2018. ćemo još jednom zabilježiti porast prihoda od poreza ali godine obilja su iza nas“, upozorio je Scholz (SPD) u razgovoru za nedjeljno izdanje dnevnika Bild. On je naglasio kako se ubuduće više ne mogu očekivati „neočekivano visoki“ iznosi od poreznih prihoda.

Prema procjenama, Njemačka bi, kao izvozno orijentirana nacija, mogla natprosječno biti pogođena globalnom recesijom i protekcionističkim tendencijama.

Njemački ministar financija je istodobno najavio intenzivnije oporezivanje međunarodnih kompanija poput Amazona, Facebooka ili Starbucksa.

„Mi moramo zaustaviti praksu po kojoj ovi koncerni prihode ostvarene u Njemačkoj oporezuju u zemljama s nižim porezima ili s nultom poreznom stopom“, rekao je Scholz.

On u ostvarivanju ovog nauma očekuje i potporu američkog predsjednika Donalda Trumpa.
„U grupi zemalja G7 i G20 smo, što se oporezivanja međunarodnih kompanija tiče, suglasni s Francuskom i Japanom a u međuvremenu je i vlada SAD-a na našoj strani“, rekao je socijaldemokratski političar.

Scholz je naglasio i kako se intenzivno radi na ispunjenju točke koalicijskog sporazuma demokršćansko-socijaldemokratske vlade o smanjenju poreza za građane Njemačke s nižim i prosječnim prihodima.

On je istodobno odbacio ukidanje solidarnog prireza za građane s višim primanjima, koji od ujedinjenja Njemačke svi zaposleni plaćaju u svrhu gospodarskog oporavka istočnog dijela Njemačke, kako to sada predlažu neki političari demokršćanske Unije CDU/CSU.

Solidarni prirez bi za veliku većinu poreznih obveznika trebao u potpunosti biti ukinut 2021.

(Izvor: HINA)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Slavni Mostarac zaradit će 80 milijuna eura od sporta, ali svejedno je upisao i fakultet

S ugovorom života, kako su ga mnogi nazvali, naš košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović postao je najplaćeniji …