Subota , kolovoz 15. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Obavijest članovima udruge kao svim drugim razvojačenim braniteljima u FBiH bez ikakvih trajnih mjesečnih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu u BiH

Obavijest članovima udruge kao svim drugim razvojačenim braniteljima u FBiH bez ikakvih trajnih mjesečnih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu u BiH

Prema najavama federalnog ministra Branitelja u tehničkom mandatu Salke Bukvarevića primjena zakona o pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelj bi trebala krenuti od 01.07.2019 godine,premda je realizacija prava po to zakonu upitna tog datuma,no vidje ćemo. S prijedlogom takvog nakaradnog, protuustavnog, diskriminirajućeg, nerealnog, neprovedivog i na svakom sudu neobranjivog zakona složile su se sve tzv“krovne,temeljne ili reprezentativne“ udruge iz obje vojne komponente a koje niti jedan zakon o pravima u Branitelja u FBiH ne tretira kao takve.

Imajući u vidu kako taj zakon predviđa 16(/šesnaest točaka,od svih njih razvojačenim braniteljima bez ikakvih trajnih mjesečnih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu najzanimljivija je točka koja predviđa tzv“egzistencijalnu naknadu“koja predviđa kako će svaki razvojačeni Branitelj u FBiH imati pravo na tu naknadu ukoliko dokaže slijedeće:

 

-kako ima najmanje 57 godina života,

-kako je bio najmanje 12 mjeseci pripadnik oružanih snaga FBiH;

-kako je najmanje 12 mjeseci na Zavodu za zapošljavanje prije podnošenja zahtjeva za tu

naknadu,

-Kako on kao pojedinac ili zajedno sa suprugom ne ostvaruje veća mjesečna primanja po

bilo kojem osnovu od 50% minimalne mirovine u FBiH,što preračunato iznosi 170,00 KM,

 

S obzirom kako je URB HVO-a ŽZH zajedno s UZB/Borci BiH iz Ljubuškog odbacila taj prijedlog zakona kao neprihvatljiv po više osnova za ogromnu većinu razvojačenih Branitelja u FBiH, dužni smo također naglasiti kako je URB HVO-a ŽZH svim svojim članovima sugerirala da se prijave s zahtjevom za ostvarivanje te egzistencijalne novčane naknade ukoliko ispunjavaju sve uvjete za dobivanje iste,no,isto smo tako dužni naglasiti kako naša udruga nije saznala da postoji ijedan naš član koji u potpunosti ispunjava uvjete za dobivanje te naknade.

Jer da bi netko dobio tu tzv“egzistencijalnu naknadu“on mora ispunjavati sve gore navedene uvjete a mi takvog razvojačenog branitelja nismo još pronašli iz razloga što se dosljedno i explicitno držimo svih postavljenih uvjeta i kriterija.

Sada dolazimo da glavnog. Ovih dana iz određenih općinskih službi za Branitelje u ŽZH dobivamo dojave od naših članova kako se u te Službe masovno prijavljuju razvojačeni Branitelji kako bi podnijeli „na vrijeme“zahtjev za dobivanje te egzistencijalne naknade(prije 01.07.2019 godine), što je upravo ono o čemu je URB HVO-a ŽZH u više navrata pisala u svojim priopćenjima.

A pisala je slijedeće:

-Čim se objavi bilo kakav javni poziv za jednokratne novčane pomoći za Branitelje od strane federalnog ministarstva Branitelja ili ministarstva Branitelja ŽZH masovno se prijavljuju tzv“branitelji“kako bi dobili te pomoći a s ratom i ratnim strahotama nemaju ništa. Dovoljno im je samo donijeti papir iz ureda obrane kako su bili pripadnici oružanih snaga u BiH a potpuno je nebitno jesu li bili u borbenim ili neborbenim postrojbama jer se to nikada nije tražilo.

-Kao dokaze za te tvrdnje dovoljno je samo vratiti film unatrag u 2006 godinu kada su razvojačeni Branitelji preko Zavoda za zapošljavanje općina i gradova podnosili zahtjeve za onih famoznih 150,00 KM za vrijeme nezaposlenosti i gdje se prijavilo na stotine tisuća tzv“branitelja“koji s ratom i ratnim strahotama nemaju ništa,dok su istinski branitelji i tada ali i uvijek“popušili“jer nisu znali muljati i uvijek su se držali zakona koji im je u barem jednom dijelu onemogućio podnošenje takvih zahtjeva,

-Kao dokazi za te tvrdnje mogu poslužiti i jednokratne novčane pomoći u dva navrata u zadnjih godinu i nešto dana koje je dijelilo federalno ministarstvo Branitelja u Sarajevu kada je prvi put dodijeljeno 17 000 novčanih pomoći dok ih je drugi put dodijeljeno 23 000 a sve u omjeru 1:16,te 1:22 u odnosu HVO-a Armija BiH,za što postoje relevantni službeni podaci kojima raspolažu županijska ministarstva Branitelja u FBiH,a koje jednokratne novčane pomoći su opet po istoj špranci ili principu uglavnom dobivali uhljebi tzv“branitelji“koji s ratom i ratnim strahotama nemaju ništa.

-Kao dokazi za te tvrdnje mogu poslužiti i podaci o imovinskom stanju tzv“branitelja“koji su podnosili takve zahtjeve što je lako dokazivo ukoliko se želi,a takvi tzv“branitelji“su lažirali imovinsko stanje i kućne liste o zajedničkom domaćinstvu prikazujući sebe i članove svoje obitelji kao sirotinju bez primanja a ogromna većina njih jako lagodno i udobno živi.

Sada dolazi jedna nova faza u kojoj ovi tzv“branitelji“isti likovi,ili „prosjaci od zanata“podnose zahtjeve u općinskim ili gradskim službama za branitelje i traže tu egzistencijalnu naknadu za vrijeme provedeno u oružanim snagama.

I opet će kao i nekoliko puta do sada preveslati mjerodavne službe jer su“prosjaci od zanata“uhljebi,lopine,lupeži,ratni dezerteri,Jude Iškariotske,osobe bez morala,lica i naličja,bez ikakve grižnje savjesti jer uzimaju tuđe. Uzimaju nešto što ne bi smjeli ni primirisati. No,njima je to Salkinim nakaradnim objavama i zakonima i omogućeno i oni koriste gužvu. No,ovdje se treba osvrnuti na takve ljude,odnosno neljude koji iz tuđih usta uzimaju zadnje zalogaje. Bez obzira na razmimoilaženje u nekim stavovima URB HVO-a ŽZH i UZB/Borci BiH i jedni i drugi su svaki na svoj način pišali krv,suze,znoj,poniženja,uvrede,omalovažavanja,lažna i prijetvorna obećanja od strane vladajućih bešćutnih političkih elita punih 6/šest godina kako bi svi razvojačeni Branitelji iz borbenih postrojbi bez ikakvih trajnih mjesečnih primanja dobili svoja trajna i zaslužena prava Branitelja kao najčasnijih sinova države BiH.

Ogromnu većinu podnositelja zahtjeva za tu tzv“egzistencijalnu naknadu“članovi UZB/Borci BiH i URB HVO-a nikada nisu vidjeli na graničnim prijelazima,prometnicama,ispred Parlamenta FBiH,zgrade HDZ BiH u Mostaru ili ispred zgrade Vlade ŽZH u Širokom Brijegu a sada su ti likovi prvi u podnošenju zahtjeva za tu egzistencijalnu naknadu. Nitko od njih nije bio na licu mjesta kada su specijalci grubo gurali i nasrtali na članove URB HVO-a ŽZH i UZB/Borci BiH  na prometnicama i prema njima podnosili prekršajne i kaznene prijave zbog kojih je dosta tih branitelja onemogućeno u ostvarivanju svojih zakonskih prava u svojim županijama. Nitko od njih nije bio na licu mjesta kada je razvojačeni Branitelj Armije BiH Ramo Bećirević pao kao prva kolateralna žrtva sukoba branitelja i policije u Sarajevu. Nitko od njih nije bio ispred Parlamenta FBiH u Sarajevu kada je Vlado Marušić Predsjednik URB HVO-a ŽZH mogao izgubiti glavu od malo vjernih i lakovjernih Branitelja Armije BiH i UZB/Borci BiH a ničim to nije zaslužio. Nitko od njih nije dao niti jednu KM kao svojevrstan vid pomoći tim članovima i predstavnicima UZB/Borci BiH i URB HVO-a ŽZH dok su oni prelazili stotine tisuća km u RH i BiH kako bi i oni dobili svoja prava koja ni po čemu nisu zaslužili. Duga je staza grijeha i to smrtnih grijeha tih tzv“branitelja“kojima jedini naziv pristaje licemjeri,farizeji,dvoličnjaci na koje je Isus Krist u Novom Zavjetu ukazivao na 365 mjesta govoreći im:“Vi ste kao lijepo oličeni grobovi,no unutra su same kosti“.

Samo vi podnosite zahtjeve za tzv“egzistencijalnu naknadu“tzv“branitelji“i sretno vam bilo. U sreći i radosti je dobili i potrošili ali ipak jedna ruka neumorno bdije iznad svih nas i piše nas po zaslugama našim. A isto tako ta neumorna ruka jednim potezom briše sve one koji na krvi istinskih branitelja iznad kojih  stoji i bdije dragi i milosrdni Nebeski Otac, maste brk pa bili oni predstavnici vladajućih političkih elita ili njihovi uhljebi koji koriste gužvu. Stoga vi „prosjaci od zanata“jako dobro promislite prije nego li krenete u tu avanturu. A mi koji znamo za vas i vaše grijehe ništa vam ne možemo udijeliti osim dubokog i istinskog prijezira koji zaslužujete više nego itko drugi.

 

URB HVO-a ŽZH

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Za skoro deset posto pali prihodi u BiH od neizravnih poreza

Prihodi od neizravnih poreza za sedam mjeseci ove godine iznosili su četiri milijarde 121 milijun …