Petak , listopad 23. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Objavljen datum kada će mons. Petar Palić preuzeti službu mostarsko-duvanjskog biskupa

Objavljen datum kada će mons. Petar Palić preuzeti službu mostarsko-duvanjskog biskupa

Biskup Petar Palić preuzet će službu mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije na blagdan Uzvišenja sv. Križa, na obljetnicu posvete mostarske katedrale Marije Majke Crkve i na obljetnicu biskupskog ređenja biskupa Ratka Perića u ponedjeljak, 14. rujna.

Odlukom pape Franje, objavljenom na spomendan sv. Benedikta, 11. srpnja 2020., mons. Ratku Periću usvojena je molba za odreknućem od biskupske službe zbog navršene kanonske dobi, a hvarski biskup Petar Palić imenovan je biskupom Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske dijeceze.

Dogovorom dosadašnjega rezidencijalnog biskupa Perića i novoimenovanog biskupa Palića crkveni čin primopredaje službe predviđen je za blagdan Uzvišenja sv. Križa i svetkovinu obljetnice posvete Mostarske stolnice Marije Majke Crkve, 14. rujna 2020. u tijeku mise u 11 sati.

Na uočnicu, 13. rujna s početkom u 19 sati bit će upriličena svečana akademija u velikoj dvorani novoizgrađena Biskupijskoga kulturnog centra u Mostaru i predstavljanje knjige biskupa Ratka Perića “Pođite i propovijedajte”.

bitno.net

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Svjetska banka: BiH očekuje najteža recesija od neovisnosti

Svjetska banka je u posljednjem izvješću objavljenom danas, zaključila kako očekuje da će BiH 2020. …