Utorak , srpanj 14. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Obuljen o zabrani Thompsonovog koncerta: Vrlo neuobičajeno!

Obuljen o zabrani Thompsonovog koncerta: Vrlo neuobičajeno!

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je u četvrtak da se Ministarstvo kulture ne bavi zabranom koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mariboru, ali i ocijenila kako je neuobičajenim da se koncerti zabranjuju iz navedenih razloga.

“Radi se o Republici Sloveniji, s tim nema veze Ministarstvo kulture ni u Sloveniji ni u Hrvatskoj. Stav je jučer iznio premijer, treba vidjeti o čemu se radi. Vrlo je neuobičajeno da se s takvim argumentima zabranjuju koncerti, ali to nije pitanje s kojim se bavi Ministarstvo kulture”, izjavila je ministrica Obuljen Koržinek uoči sjednice Vlade.

Mariborska općinska uprava u srijedu je objavila da je prihvatila preporuku policije u tom slovenskom gradu na Dravi da se koncert hrvatskog pjevača Thompsona, kojemu je to trebao biti prvi koncert u Sloveniji, zabrani.

Odluka lokalnih vlasti došla je nakon što su se protiv koncerta “kontroverznog hrvatskog pjevača” izjasnile neke udruge i manje stranke, a u utorak u izjavama za mariborski list “Večer” posredno i premijer Miro Cerar te predsjednik parlamenta Milan Brglez iz slovenske Stranke modernog centra (SMC). Oni su naveli da Thompson i njegovi fanovi na koncertima šire netoleranciju i “govor mržnje”, na što je preporukom o zabrani zbog “povećanog sigurnosnog rizika” reagirala i policija.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon što je čuo da je u Mariboru zabranjen Thompsonov koncert zatražio je u srijedu od hrvatske veleposlanice u Ljubljani da ispita o čemu se radi i da izvijesti o tome koji su razlozi zabrane koncerta.

“Zatražili smo jutros, kad smo čuli te informacije, od naše veleposlanice Vesne Terzić u Ljubljani da ispita o čemu se radi i da nas izvijesti o tome koji su razlozi za zabranu koncerta. Meni nije poznato koji bi to razlozi mogli biti”, izjavio je Plenković  u Gospiću gdje je došao poduprijeti kandidate HDZ-a za lokalne izbore.

Na novinarski upit kako gleda na zabranu koncerta, Plenković je odgovorio :”Nikako dobro”.

Marku Perkoviću Thompsonu već su ranije zabranjivani koncerti u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj i Nizozemskoj.

direktno.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Mostarac Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić u Hrvatskom saboru

Prema neslužbenim rezultatima izbora za Hrvatski sabor, u saborske klupe ulazi MOST-ov bračni par Nino …