Utorak , rujan 25. 2018.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / Odgovor Vedrani Rudan na pismo upućeno zadarskim braniteljima

Odgovor Vedrani Rudan na pismo upućeno zadarskim braniteljima

Vedrana Rudan je ponosna što nije Hrvatica, hvala Bogu i mi smo!!!

Proteklog tjedna u Zadru se dogodio jedan strašan nasilnički čin, momak je premlatio svoju djevojku i nanio joj teške ozljede opasne po život.   Naravno da smo svi osudili ovaj čin i zabrinuli se za sigurnost svoje djece.  Nasilnik je pritvoren , djevojka je operirana i nadamo se da će se oporaviti.

Poznata, nazovi „hrvatska pisačica“ uputila je pismo zadarskim braniteljima, nazvala ih „velikim borcima za Dom i slobodu“, plaćenicima,  privilegiranim dragovoljcima koji se plinskim bocama bore za svoje mirovine, Zadar je nazvala „bežigradom“ , a veliki broj zadarskih muškaraca koji su mogli biti branitelji, kaže vedra pisačica, upoznala je na riječkoj rivi, jer su bježali i nisu se kao Primorci odazvali pozivu Domovine i nisu branili svoj grad. Pozvala je zadarske branitelje da sačekaju nasilnika i da ga dobro isprebijaju palicama.

Zaista o braniteljima smo se svega naslušali, ali ovo je previše, dakle krivi su jer nisu spriječili nasilnika , a još više su krivi jer ga nisu nasilno izbubetali.

Budući nas je gospođa tako lijepo nahvalila,odlučile smo gospođi napisati nekoliko riječi; najprije da se upoznamo, mi smo neškolovane ognjištarke, sa margine Hrvatske,   imamo kockaste glave, sve redom smo vlajne, a sva naša imovina je 120 djece i 55 unučadi, 25000 tisuća dana borbenog sektora i 6000 tisuća dana neborbenog sektora u Hrvatskom obrambenom domovinskom ratu.

Draga naša poznata hrvatska spisateljice, blogerice i ljubiteljice srpskih modnih dizajnera,

Kao prvo istina je da ste susreli neke Zadrane u Rijeci , koji su pobjegli i nisu željeli braniti Zadar i Hrvatsku, to su upravo oni isti kao i vi , jer koliko nam je poznato nitko iz vaše obitelji (a bilo je onih kojima visio piško ) nije se odazvao pozivu Domovine. To su djeca zadarskih partizana i komunista kojima su Zadar i Hrvatska dali sve , radna mjesta, stanove, partizanske mirovine koje i danas uživaju od svojih slavnih didova. Ali znate, to nas nije bilo briga , nisu nam ni trebali , jer Zadar je te1991. godine imao dream team, ti su igrači bili dica ustaša i domobrana , opasali su svoj grad , rasporedili se, njih  deset na kilometar, netko je imao pušku netko nije.

Sa druge strane navirali su vaši rođaci i prijatelji, sve redom Srbi , sa tenkovima, avionima, brodovima, pješadijom, generalom Mladićem, oficirčinama JNA, ali ništa, nije se moglo , punih pet dana trebalo je ovim našim mulcima da ih palicama i mudima potjeraju sa obronaka našeg grada.

Neke su od nas bile sa tim dragovoljcima na prvoj crti( he, he, jer neko je morao čistiti puške)  i možda niste znali i mi smo gledali pune autobuse koji su dolazili iz Rijeke i Istre i prevozili dragovoljce, ali na drugu stranu, osobito vikendom. Neki i danas tako dolaze vikendom i šepure se po Zadru, spominjući NOB-u , antifašizam i ostale pizdarije.

Nakon što su oslobodili svoj grad, naši su mulci ,u akciji „Maslenica“ potaracali  jadne dragovoljce i vikendaše ,  onda je došao 05. kolovoz 1995. godine , pa su im napravili špalir da se lipo na traktorima izvezu i odu u svoju ljubljenu majčicu Srbiju.

Rat je završio , naši su pobijedili,   predali smo ovu jadnu i ranjenu zemlju u ruke onima koji se nisu za nju borili, i sad imate ovo što imate. Ova zemlja ima svoje institucije koje se moraju brinuti za mir i pravednost. Osim toga krvavo ste se izborili za ratifikaciju Istambulske konvencije , koja štiti sve žene od nasilnika , baš kao što je i ženevska konvencija štitila ranjenike i bolnice od četničkih granata.

Pa stoga nemate što prozivati naše branitelje , jer oni su se tukli kad je trebalo , sada se vi antifašisti morate boriti za sigurnost i mir. Znamo da bi vam bilo lakše kad bi taj nasilnik bio razvojačeni branitelj , ali eto nije.

Osim toga vaš sadašnji muž, koji vam je bio ljubavnik, kada ste bili u braku sa prijašnjim mužem, (inače ova naša blogerica ima jednu vrlo popularnu kolumnu , koja je jako čitana u Srbiji, a naslov je „HRVATI SU KURVE OD NARODA“ a počinje s rečenicom; Hrvate bi se  moglo   usporediti sa kurvetinom….)  je odvjetnik , i on najbolje zna da INSTITUCIJE moraju raditi svoj posao, zna da je u svojoj praksi branio puno nasilnika , jer nasilje se događa, i svakako zna da nije posao branitelja da mlate nasilno nasilnike.

Osim toga mi imamo svog posla, nama je sada Svjetsko nogometno prvenstvo, pa onda počelo nam je lito, a poznato je da mi dica ustaša i domobrana, liti ne volimo ništa raditi, nego samo lipo siditi u ladu i slušati Mladena Grdovića  i Marka Perkovića, jer to je nama naša borba dala. Onda nama su ovo veliki dani , Hrvatska dobro igra, dolazi nam proslava „Oluje“, moramo se spremiti za koncert u Glini, na kojem će Marko Perković opet pjevati one ustaške pjesme i tako pred nama je dugo toplo lito.

Mi vam se za ništa ne brinemo, jer mi smo željeli stvoriti Hrvatsku, u kojoj će te se vi i sva žgadija komunjarska morati svako jutro probuditi i sami sebi reći jebote Sava ne teče uzvodno, Hrvati imaju Hrvatsku,  u kojoj će Stazić obući kockasti dres i zavijati za Jugoslaviju, u kojoj će Drago Pilsel s gađenjem gledati Hrvatske igrače u crnim dresovima kako pobjeđuju najbolje na svitu, u kojoj će Peđa Matić  sanjati kako uništava srpske tenkove kao pravi terorist,  u kojoj će predsjednik vlade uspoređivati svoj narod sa narodom iz Afrike, u kojoj će HDZ koalirati s HNS-om, i u kojoj će Maras, Bauk i Peđa ali onaj Grbin biti ljuti što HDZ nije koalirao sa SDP-om. Naravno,  nismo zaboravile našeg Pupija , koji nas je uvrstio u svoj Bilten, već treću godinu za redom, on nam je najdraži, mi smo zapravo njegovi fanovi. Ma mi njega volimo , jer ko bi nas zabavlja svaki božji dan, onim svojim umilnim glasom, sa onom svojom tužnom jugo facom, koju složi kao kučka kad je u lovu.

I tako gospođo Vedrana, vi ste ponosni što niste Hrvatica,(naslov jedne kolumne, koja je proslavila gospođu) pa evo slažemo se , i mi smo jako ponosni na tu činjenicu. Hvala ti Bože. Evo još nekih naslova ove slavne hrvatske plju(blo)gerice; „Mi Hrvati smo klali u Jasenovcu i klaćemo opet, zato što smo fašisti!, „Ma kakva „Oluja“? Kakva veličanstvena bitka hrvatskih branitelja?“,  „Hrvatska je izabrala fašizam! Židove smo potamanili za vreme NDH, Srbe dokrajčili u Domovinskom ratu, a cigane tretiramo poput štakora

I još nešto , u svom pismu ste napisali ,  “ma ko mene jebe , ja sam nebitna“ ma nemojte tako, bilo ih je , evo neki šporkačuni u Zadru  hvale se….

Ha ha ha, da poznata hrvatska spisateljica, blogerica , koja voli srpske dizajnere.. za popizdit od smija…

Ajde baci pismu; nećete u Čavoglave niste ni prije, za dom braćo za slobodu borimo se mi… … počinje utakmica Hrvatska je među 16 najboljih u svitu , naruči malo pivo i uživaj !!!!! jope kad promislimo,  da slavna hrvatska blogerica…..

 

Članice Udruge „Žene u Domovinskom ratu –  Zadar“

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Antun Babić – Pismo predsjedniku Tuđmanu o stanju u Ministarstvu vanjskih poslova 15. ožujka 1992.

Uvod Nakon što sam koncem kolovoza 1991. u koordiniranoj akciji udbaša i svećenika iz Melbournea, …