Subota , veljača 29. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Održane osme po redu „Blatničke note dobrote”

Održane osme po redu „Blatničke note dobrote”

I ovoga kolovoza, osmu godinu zaredom Donja Blatnica je bila središte Hercegovine. Naime, u ponedjeljak navečer, Mate Bulić sa svojim Blatničanima priredio je još jedan fantastičan humanitarno-glazbeni spektakl “Blatničke note dobrote”.

Ponovno se na jednom mjestu u Donjoj Blatnici (inače Bulićevo rodno mjesto) na platou ispred podružne crkve sv. Franje okupilo na desetke tisuća posjetitelja iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske i dijaspore koji su pokazali veliko domoljublje i zajedništvo, pjevajući u jedan glas najveće hitove nekih od najpoznatijih imena na hrvatskoj estradi.

Uz domaćina ovog okupljanja, kralja dijaspore Matu Bulića posjetitlji su mogli uživati u nastupima Marka Perkovića Thompsona, Dražena Zečića, Mladena Grdovića, Jasmina Stavrosa, Nenu Belana & Fiumense, Dalmatina, dr. Miće Pehara, Frane Pehara i Tarapana Banda, Ivane Marić, Joze Vučića, Slavonija Banda, Klape Bonaca, Zorana Begića, Marine Tomašević, Šime Jovanovca, Stjepana Jeršeka – Štefa, Hercegovačkih bećara, Dream team babe, Ivicu Martića.

Kao veliko iznenađenje na ovogodišnjim Blatničkim notama dobrote bila je Klapa Samoana s Novog Zelenda, čiji specifičan repertorar publika u Donjoj Blatnici je prihvatila s velikim oduševljenjem.

Organizatori su uoči koncerta istaknuli posebnu zahvalnost svim volonterima i Općini Čitluk te ostalima koji su sudjelovali u pripremi ovog događaja kako bi sve prošlo u najboljem redu, a posebno Mati Buliću, koji je i ove godine pokazao veliki entuzijazam da u Blatnicu dovede najzvučnija imena hrvatske i bh. estrade.

Blatničke note dobrote i ove godine su privukle tisuće ljudi

Iako se ljeti diljem Hercegovine održavaju mnogobrojne manifestacije, niti jedna ne privuče toliko najzvučnijih imena hrvatske glazbene scene, a niti posjetitelja iz estradnog, gospodarskog, političkog i kulturnog života koliko humanitarni koncert “Blatničke note dobrote”.

Stoga tko je bio ovu večer u na fešti u Donjoj Blatnici, koja je potrajala do ranih jutarnjih sati, zasigurno nije požalio, jer je ona još jednom potvrdila epitet najbolje fešte u Hercegovini.

(www.jabuka.tv)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Izetbegović, Radončić i Komšić prozvali Dodika za krizu; Čoviću su još otvorena vrata i pozivaju na formiranje federalne vlade

Nakon današnjeg sastanka predsjednika SDA, SBB-a i DF-a, Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića i Željka Komšića …