Utorak , prosinac 18. 2018.
Naslovnica / Istaknuto / Oglasio se i Plenković: Želim BiH sve najbolje, ali Pelješki most se gradi na hrvatskom teritoriju, ne znam kakva vrsta broda ne bi mogla proći ispod tog mosta

Oglasio se i Plenković: Želim BiH sve najbolje, ali Pelješki most se gradi na hrvatskom teritoriju, ne znam kakva vrsta broda ne bi mogla proći ispod tog mosta

Premijer Hrvatske Andrej Plenković odgovarajući u Zagrebu na pitanja novinara na posljednjoj press konferenciji prije godišnjeg odmora, osvrnuo se i na reakcije dijela vlasti BiH u svezi s početkom gradnje Pelješkog mosta.

“Želim BIH sve najbolje. Ako imate most ispred Neuma visine 55 metara i razmaka više od 200 metara između stupova, onda ne znam kakva vrsta broda ne bi mogla proći ispod tog mosta”, kazao je Plenković.

On je naglasio da se Pelješki most gradi na hrvatskom teritoriju dodavši da su sve u detalje definirali. Podsjetio je da su i prošle godine bila pisma predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i njegovog zamjenika Vjekoslava Bevande.

“Mi smo na njih odgovorili, odgovorit ćemo i na ova pisma. Podastrijeli smo svu našu argumentaciju koja se odnosi na dijalog sa BiH u proteklih desetak, 12 godina. Europska komisija je, kada je sve to proučila, odlučila sufinancirati Pelješki most. To je projekt od strateškog značaja za Hrvatsku”, rekao je premijer Hrvatske.

(Izvor: Agencije)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

EUROPA PROTIV MARAKEŠA: Policija suzavcem i vodenim topovima na prosvjednike u Bruxellesu

Policija je u nedjelju u Bruxellesu koristila suzavac i vodene topove kako bi smirila demonstrante čiji …