Srijeda , veljača 26. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / OHR ODGOVORIO HNS-u: “Odbacujemo tvrdnje o djelovanju protiv Hrvata”

OHR ODGOVORIO HNS-u: “Odbacujemo tvrdnje o djelovanju protiv Hrvata”

 Visoki predstavnik izričito odbacuje tvrdnje da je riječ o kršenju Ustava BiH, nepoštivanju odluka Suda ili pak o djelovanju usmjerenom protiv hrvatskog naroda, kao što se navodi u priopćenju za javnost HNS-a, rečeno je za Vijesti.ba iz Ureda visokog predstavnika u BiH.

Naime, Hrvatski narodni sabor jučer je u svome priopćenju direktno optužio Viskog predstavnika u BiH Valentina Inzka za kršenje Ustava BiH i, kako su naveli, “dosljedno kršenje prava Hrvata”.

Iz OHR-a podsjećaju da su u svojstvu prijatelja Suda dostavili mišljenje po apelaciji Borjane Krišto.

“Na izričit zahtjev Ustavnog suda BiH, visoki predstavnik je dostavio Sudu mišljenje u svojstvu prijatelja suda (Amicus) o predmetu koji je Sudu uputila Borjana Krišto. U tom mišljenju jasno su dati razlozi, utemeljeni na Vašingtonskom sporazumu, zbog kojih je visoki predstavnik svojom odlukom iz 2002. uključio osporavane odredbe u Ustav Federacije, kazali su iz OHR-a.

– Visoki predstavnik izričito odbacuje tvrdnje da je riječ o kršenju Ustava BiH, nepoštivanju odluka Suda ili pak o djelovanju usmjerenom protiv hrvatskog naroda, kao što se navodi u priopćenju za javnost HNS-a, istakli su iz OHR-a.

“OHR još jednom ponavlja svoj stav da je najbolji način za ostvarivanje političkih ciljeva, koji utiču na sve konstitutivne narode, putem konstruktivnog dijaloga i rješenja postignutih pregovorima”, stoji u reakciji.

Autor: Dnevno.ba
glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

HODAK: Srpski i naši masoni stvorili su Jugoslaviju – guske odgegaše u maglu pokloniti se Karađorđevićima

Tjedan su obilježila dva “vruća” fenomena koja su uzrujala pastoralnu, poniznu i uvijek opreznu Lijepu našu. …