Četvrtak , veljača 27. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / sport / OTIŠLI SU TIHO, OPTEREĆENI MAMIĆEM I MOGUĆIM DEBAKLOM: Kako se jedino može kanalizirati sva ta negativa?

OTIŠLI SU TIHO, OPTEREĆENI MAMIĆEM I MOGUĆIM DEBAKLOM: Kako se jedino može kanalizirati sva ta negativa?

Ode nam reprezentacija u Rusiju, čini nam se tiho i nenametljivo. Možda i nije loše što je tako, zasluženi tretman u medijima, jer ipak je svjetska smotra tu, samo što nije počela, oduzeo im je Zdravko Mamić sa sudskim kaznama i nestankom iz zemlje. Euforija nikad nije dobra, pa gledajmo na odlazak Dalićevih izabranika u Rusiju bez euforije kao na pozitivnu činjenicu.

Makar, opasan uteg visi nad glavom Dalića i svih reprezentativaca. Letvica je ovoj generaciji odavno visoko postavljena, a još nije srušena. I ovo je zadnja prigoda. Zna to izbornik, znaju to igrači, uvjereni su u to i navijači. I tu je problem, prepreka, ispadanje ove sjajne hrvatske nogometne generacije u skupini bilo bi shvaćeno kao nacionalni debakl.

U glavama igrača, u njihovoj svijesti ta spoznaja je i motivirajuća i bolna. Znaju da u slučaju debakla oprosta biti neće. Neka su otišli tiho i bez euforije, od njih se očekuju velike stvari. Bez obzira što ni u domovini nema euforije i očekivanja, zapravo bi bolje rečeno bilo da se u domovini čeka sjajan rezultat kao nešto normalno. Tko može biti siguran u uspjeh u jakoj konkurenciji svjetske smotre?

Istina, neki će igrači biti opterećeni događajima sa Zdravkom Mamićem, može se reći da će biti i pod posebnom prismotrom. Nepotrebno, kao da ni sami nisu opterećeni situacijom u kojoj su se našli.

U takvim okolnostima, ma i ugođaju, tihog odlaska i velikih očekivanja hrvatska reprezentacija nalazi se pred imperativom. Nacija se nije od njih oprostila s fanfarama, a fanfare bi ih trebale čekati pri povratku. Nezgodno, a opet, zašto svu tu negativno ne kanalizirati u motivaciju i odigrati u inat?

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Španjolska je prvak Europe, Hrvatska se borila, a i suci su je na kraju zarezali

Španjolska je prvak Europe, poijedila je u finalnoj utakmici Hrvatsku 22-20. 60′ Hrvatska je imala …