Subota , kolovoz 15. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Otvoreno pismo nadbiskupu Bozaniću

Otvoreno pismo nadbiskupu Bozaniću

Poštovani i dragi, uzoriti nadbiskupe i kardinale!

Kao stožernik i izbornik najvažnija ste osoba u Katoličkoj Crkvi u Hrvata. Kao pastir trebate braniti svoje katolike od nevjernika, od onih koji su se zbog svojih laži priklonili ocu laži, priklonili se sotona. Toliki Hrvati kroz povijest branili su Katoličku Crkvu od nasrtaja sotoniskih sluga, koji su željeli uništit Isusovu Crkvu, uništiti i razoriti našu domovinu Hrvatsku. Toliki su dali živote, a njihov spomen ne stoji zabilježen na platnu fasade vaše/naše prvostolnice, koju smo Vama dali na upravljanje. Zašto sada natpis o holokaustu visi na katedrali? Svi  znamo da je holokaust  vezan uz Auschwitz,Dachau, dakle ne uz Hrvatsku. Ukoliko uzoriti nadbiskupe i kardinale, smatrate Jasenovac holokaustom, onda proučite da li je to ono, što neprijatelji nameću hrvatskom narodu, a svi znamo prema službenim dostupnim  dokumentima da se radi o lažiranim podacima i lažnim informacijama.

Nepromišljeno je, i nije razborito, u ovim teškim vremenima za Hrvatsku, davati podršku sljedbenicima oca laži, koji će nas sad još više u domovini i svijetu optuživati i  razapinjati.

Svojim postupkom, koji Hrvati ne odobravaju, dali ste povoda Isusovim sljedbenicima, nama katolicima da počnemo sumnjati u ulogu svoga vođe.

Vaš način komemoriranja, izaziva  razočaranje u ulogu Crkve. Bolna je istina  u komentarima da nas Hrvate, katolike izdaše i naši Božji pastiri i prodaše narodnu i Božju katedralu. Umjesto tog natpisa, trebalo je javno izvjesiti dan sjećanja na hrvatske mučenike. To bi narodu puno značilo. Kad imamo Božje pastire uz sebe, osjećamo se snažniji i moćniji. Sjetite se, kakovu snagu i sigurnost, nam je ulijevao u one teške dane domovinskog rata Vaš prethodnik, naš voljeni nadbiskup i kardinal Kuharić.

U svojim propovijedima, često ističete nepravde prema Hrvatima i to je hvale vrijedno, ali to su riječi bez djela.

Hrvati bi bili zahvalni kad bi na ovakav način objavili  hrvatske mučenike koji su i život dali za svoj narod, a ne,  kako ste to uz dužno poštovanje prema Vama, svome nadbiskupu, nepromišljeno učinili sa žrtvama holokausta. Mi ne poričemo tu strašnu tragediju koja se dogodila vezano za holokaust sa Židovima, i to osuđujemo, jer život je Božji dar, i nitko nad njime nema ovlast niti ga smije oduzeti.

Čovjeka treba voljeti, poštivati i u potrebi mu pomagati. Isus nam je to lijepo i na puno mjesta u Svetom pismu  objasnio. Mi katolici te Isusove riječi nastojimo nasljedovati.

Molimo vodstvo katoličke Crkve u Hrvata, za  više hrabrosti i odvažnosti, za  javno svjedočenje  istine braneći hrvatski narod i Hrvatsku domovinu, od nasrtljivih neprijatelja koji napadaju i obezvrjeđuju sve što je hrvatsko i katoličko.

U iskrenoj vjeri i dubokom poštovanju, izražavamo punu odanost Vama, našem nadpastiru, Isusovom službeniku.

 

U Zagrebu, 27.siječnja 2019.

                                                                                   INICIJATIVA HRVATSKA SLOGA

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

HODAK: Duh je pušten iz boce; ispast će na kraju da smo u Oluji razoružali srpske civile…

Bol na Braču. Dok je u Zagrebu i dalje kiša te se, nakon poplave, uvodi …