Petak , listopad 30. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Ove bih darove želio darovati sebi za Božić i da drugi to mogu darovati sebi isto!

Ove bih darove želio darovati sebi za Božić i da drugi to mogu darovati sebi isto!

Strpljenje

Malo više strpljenja sa sobom i s drugima. Kada te počne iritirati tuđe ponašanje da bi mu najradije sve sasuo u lice samo treba pronaći malo strpljenja u sebi i nasmijati se. Sjetiti se koliko je puta tebi oprošteno, koliko su drugi i Bog imali strpljenja s tobom, koliko je ljudi koji često podnose tvoje mušice i pogreške, a opet ti ne prigovaraju za svaku. Odlučiti i saslušati one za koje misliš da ti nemaju što reći, strpljivo čekati u redu dok ne dođe tvoje vrijeme i ne brzati s niti jednom odlukom.

Dosljednost

Davno si odlučio postati kršćanin te shvaćaš što sve to znači i kakve obaveze za sobom povlači. No često se nađeš u situaciji kada te zamamne struje ovoga svijeta odvlače od Krista, kada te napasnik iskušava i pokušava pridobiti za sebe, kada te tvoj ego tjera da pomisliš da si vrjedniji i važniji od ostalih te da su i takve tvoje želje i potrebe. U tim trenucima treba ostati jak, u tim trenucima treba ostati dosljedan svojim obećanjima, svome krštenju.

Istinitost

Koliko je teško svakoga dana biti iskren prema drugima osjetimo tek onda kada shvatimo da smo u društvu u kojem su svi postavili maske na licu i tako komuniciraju jedni s drugima. Još više primjetimo onda kada se svaka iskrenost ismijava, izruguje i obilježava kao nešto negativno i nepoželjno. Ipak jedino nas istina može osloboditi i približiti jedne drugima, jedino nam istina može pokazati pravi put u život.  Samo treba skinuti maske s lica i početi iskreno živjeti.

Hrabrost

Koliko je snage potrebno da braniš nekoga tko nije popularan među drugima iako je u pravu, koliko je hrabrosti potrebno za založiti se za neke vrijednosti koje drugi smatraju staromodnima. Veoma mnogo. Potrebno je puno odvažnosti da bi se išlo protiv struje, da bi se bilo drugačiji, da bi se bilo Kristov. Najlakše se zavući u svoju mišju rupu, nikome se ne suprostavljati i ništa ne činiti. Ali vjera traži hrabrost, hrabrost do kraja. Izaći iz sebe i dati se drugima.


Autor: Mario Žuvela/Rastimo u vjeri

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Inicijativa roditelja: U naš tim stiže epidemiolog!

Inicijativa roditelja HNŽ/ŽZH – Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci ekskluzivno najavljuje kako se već postojećem …