Četvrtak , listopad 29. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Ove kompanije su najpoželjniji poslodavci u BiH

Ove kompanije su najpoželjniji poslodavci u BiH

Na ceremoniji u hotelu Hills u Sarajevu, kompanija Kolektiv – portal Posao.ba, dodijelila je priznanja kompanijama koje su izabrane za Najpoželjnije poslodavce u BiH.

Za Najpoželjnijeg poslodavca u 2017. u BiH, po izboru Bosanaca i Hercegovaca, izabrana je kompanija dm drogerie markt, koja je ovu nagradu odnijela i prošle godine.

Na listi deset najpoželjnijih poslodavaca za 2017. godinu, drugo mjesto je zauzela kompanija Al Jazeera Balkans, a zatim slijede Mistral Technologies, HIFA Group, Bingo, Nsoft, AS Group, ORBICO, Violeta i UniCredit Bank.

Poslodavci koji su se plasirali od 11. do 50. mjesta svrstani su u kategorije čiji je kriterij za formiranje bila djelatnost kompanije. Priznanja su uručena i kompanijama koje su u okviru pojedinačnih kategorija proglašene za prvoplasirane.

Za najpoželjnijeg poslodavca u Finansijskom sektoru proglašena kompanija ASA Osiguranje, koja svoju poziciju na tržištu rada gradi kao kompanija koja je poželjna mladim i obrazovanim ljudima, ali i onima koji imaju višegodišnje radno iskustvo.

Kad je riječ o FMCG sektoru ovo priznanje dobila je kompanija Philip Morris BH. U Maloprodajnom sektoru najpoželjniji poslodavac je kompanija JYSK. U sektoru Fashion&Retail priznanje je dobila Alma-Ras, a u Distributivnom sektoru za nagradu se izborila kompanija Nelt d.o.o.

Ove godine je u Proizvodnom sektoru najviše glasova dobila Coca-Cola HBC BH, a u Sektoru medija građani BiH su za najpoželjnijeg poslodavca izabrali N1, dok je u Sektoru nafte i plina nagradu dobila Holdina.

Neke od najpoželjnijih kompanija u ICT sektoru su Telemach d.o.o. i Authority Partners.

Među ostalim dobitnicima priznanja za drugoplasirane i trećeplasirane u sektorima su Deichmann obuća, MARBO, Reiffeisen BANK, Sberbank BH, KONZUM, FIS, Prevent BH, Bosnalijek d.d. i MEGAMIX.

Biznisinfo.ba

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Dr. Mila Alečković: Maske su jedan vid zlostavljanja djece!

Gost emisije “Intervju” bila je prof. dr. Mila Alečković, koja je do sada u svoju …